Untuk yang mencari-cari plat nombor pendaftaran untuk kenderaan baharu, ini ada lagi dua pilihan siri yang baru diumumkan oleh Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) yang bakal dibuka untuk bidaan. Kedua-dua siri nombor ini adalah dari Pantai Timur. Seperti biasa, bidaan dilakukan menerusi platform dalam talian, JPJ eBid.

Bermula 17 September 2022, siri plat nombor dari Pahang, CER, bakal dibuka bidaan. Diberikan tempoh bidaan selama lima hari dan ia akan berakhir jam 10 malam pada 21 September ini. Keputusannya akan dikeluarkan pada keesokan harinya, 22 September 2022. Keseluruhan proses adalah secara dalam talian, dan pembida akan menerima berita baik dan buruk juga menerusi e-mel.

Manakala siri plat nombor dari Terengganu pula,TCP, akan mula boleh dibida pada 8 September 2022 dan berlangsung selama lima hari serta berakhir jam 10 malam pada 12 September. Seperti biasa, keputusannya akan dikeluarkan sehari selepas bidaan ditutup iaitu pada 13 September.

Dah tak perlu nak dapatkan khidmat pihak ketiga termasuk runner yang adakalanya menetapkan kadar caj yang tidak masuk akal. Jadi, anda boleh lakukan sendiri bidaan ini. Untuk mengetahui cara-cara untuk membida menerusi JPJ eBid, anda boleh KLIK PAUTAN INI.