Esok malam (10 September) bakal berlangsungnya perlawanan bola sepak Piala FA 2022 yang melibatkan pertembungan sengit antara pasukan Terengganu FC dengan Johor Darul Takzim (JDT) di Stadium Bukit Jalil. Susulan itu, Rapid KL telah mengumumkan waktu operasi bagi perkhidmatan LRT, terutamanya laluan Seri Petaling akan dilanjutkan.

Menurut kenyataan yang dikeluarkan, Rapid KL berkata, operasi stesen LRT Bukit Jalil dilanjutkan sehingga jam 1 pagi dan tren tambahan akan disediakan selepas perlawanan tamat.

Para pengguna diingatkan agar menggunakan kad Touch ‘n Go untuk transaksi pembayaran tambang bagi melancarkan lagi perjalanan masing-masing. Malah Rapid KL juga memaklumkan ruang khas untuk solat juga disediakan di stesen Bukit Jalil. Jadi, bagi anda yang bakal ke Stadium Bukit Jalil esok, lebih mudah untuk menggunakan perkhidmatan LRT bagi mengelakkan anda tersekat di kesesakan lalu lintas.

Dalam masa yang sama, konsert 30 Years of Dewa 19 juga diadakan untuk malam kedua di Axiata Arena Bukit Jalil yang terletak berhampiran dengan Stadium Bukit Jalil. Jadi, jika anda mahu ke konsert berkenaan, juga boleh menggunakan perkhidmatan LRT.