ACE 2022: Perodua Aruz dengan tujuh-tempat duduk dan ciri keselamatannya tawarkan banyak praktikaliti

ACE 2022: Perodua Aruz dengan tujuh-tempat duduk dan ciri keselamatannya tawarkan banyak praktikaliti

Dengan lebih banyak perhatian diberikan kepada Perodua Alza kebelakangan ini, jangan lupa bahawa Perodua juga mempunyai sebuah lagi model tujuh-tempat duduk — MPV Aruz, yang mempunyai kedudukan lebih tinggi dan nampak sedikit lebih besar.

Dengan Alza, ia lebih cenderung dirasakan sebagai sebuah MPV kompak yang mirip kereta dengan kedudukan lebih rendah, Aruz pula menawarkan hal yang berbeza dengan jarak kelegaan tanah 220 mm (Alza hanya 160 mm). Kedudukan lebih tinggi ini memberikan kelebihan yang berlainan, misalnya sudut penglihatan yang lebih baik serta mudah melalui laluan tak rata yang lebih mencabar.

Aruz juga datang dengan banyak kelengkapan menarik dan berguna, seperti ciri Advanced Safety Assist (ASA) 2.0 serta enam beg udara dan penarafan lima-bintang ASEAN NCAP. Tambahan ciri terbaru yang ada termasuk kunci pintu automatik dan pemijak sisi untuk memudahkan penumpang masuk ke kabin. Tidak lupa, ada juga warna bary Passion Red.

Aruz antara model Perodua yang akan dipamerkan di acara Auto Car Expo (ACE) 2022 anjuran paultan.org pada 5-6 November nanti bertempat di Pusat Persidangan Setia City (SCC).

ACE 2022: Perodua Aruz dengan tujuh-tempat duduk dan ciri keselamatannya tawarkan banyak praktikaliti

Dengan tajaan bersama Petron, Yinson GreenTech dan myTukar, acara jualan kenderaan ini menjanjikan banyak tawaran menarik melibatkan banyak barisan kenderaan daripada pelbagai jenama. Antara jenama yang bakal ikut serta adalah Honda, Toyota, Nissan, Hyundai, Proton, dan Subaru. Selain itu, wakil daripada jenama premium juga ada, dengan Mercedes-Benz (melalui Cycle & Carriage) dan BMW/MINI (melalui Wheelcorp Premium) akan ikut serta.

Sama seperti PACE, anda berpeluang untuk memandu uji dan membeli kenderaan yang dihajatkan sepanjang ACE 2022 berlangsung — unit baru atau terpakai, semuanya ada, dengan tawaran menarik daripada semua jenama yang terlibat.

Selain daripada promosi daripada jenama terlibat, yang akan kami umumkan dari semasa ke semasa, anda juga boleh menikmati tawaran khas oleh paultan.org. 200 pelanggan terawal yang membuat tempahan kenderaan baru akan menerima gabungan baucar bernilai RM2,500 yang terdiri daripada baucar RM500 bagi filem penapis haba V-Kool, RM500 bagi baucar Dodomat, baucar RM500 untuk penapis udara Blueair, baucar RM500 Recaro untuk kerusi keselamatan kanak-kanak dan baucar RM500 DK Schweizer bagi balutan kulit kustom untuk ruang dalaman kenderaan.

myTukar juga menawarkan baucar RM1,000 bagi 25 pelanggan pertama yang membuat tempahan kereta terpakai atau trade-in kenderaan mereka menerusi platform berkenaan. Mereka yang trade-in kenderaan akan menerima baucar RM500 masing-masing untuk V-Kool dan Blueair. Sementara 25 lagi pelanggan terawal yang membuat tempahan kereta terpakai akan menerima baucar RM500 untuk Dodomat dan RM500 untuk kerusi kanak-kanak Recaro. Jika anda trade-in kenderaan dan menempah kereta terpakai lain sekaligus, jumlah baucar akan meningkat kepada RM1,500.

ACE 2022: Perodua Aruz dengan tujuh-tempat duduk dan ciri keselamatannya tawarkan banyak praktikaliti

Hadiahnya tidak berakhir di situ. Tempahan kereta baru yang telah disahkan pula akan membolehkan anda untuk layak dalam cabutan bertuah dengan tawaran pelbagai hadiah, termasuk 10 telefon pintar bernilai RM2,300 setiap satu dan hadiah utama terdiri daripada pakej percutian untuk dua orang bernilai RM10,000!

Walaupun dengan peraturan pandemik Covid-19 yang semakin longgar kini, kami masih akan mengambil langkah berjaga-jaga untuk memastikan keselamatan semua orang. Pengunjung adalah digalakkan untuk menggunakan pelitup muka sepanjang masa ketika berada di dalam ruang pameran, dan cecair sanitasi tangan juga akan diletakkan di beberapa tempat di sepanjang acara berlangsung.

Banyak lagi perincian promosi yang akan kami kongsikan daripada jenama-jenama yang ikut serta nanti, jadi teruskan bersama kami. Sementara itu, tandakan kalendar anda untuk 5-6 November 2022 untuk ACE 2022 di SCCC. Jumpa di sana!

Nak jual kereta anda? Jual dengan Carro.

Certified Pre-Owned - 1 Year Warranty

10% discount when you renew your car insurance

Compare prices between different insurer providers and use the promo code 'PAULTAN10' when you make your payment to save the most on your car insurance renewal compared to other competing services.

Car Insurance

Hazril Hafiz

Berkecimpung di dalam media automotif tempatan sejak 10 tahun lalu, Hafiz mengimpikan sebuah Malaysia dengan jaringan sistem pengangkutan awam yang lebih cekap dan menyeluruh. Tugas terakhirnya sebelum menyertai laman web ini ialah sebagai editor sisipan automotif sebuah akhbar arus perdana.

 
 

Add a comment

required

required