Bagi memberikan lebih kemudahan kepada pengguna, Edaran Modenas Sdn Bhd (EMOS) kini menyediakan khidmat bantuan tunda bagi motosikal jenama Kawasaki dan rebadge dari jenama Jepun itu, bermula dari 1 November 2022.

Khidmat ini disediakan bagi motosikal jenama Kawasaki dan rebadge (Kawasaki) yang dikilangkan pada tahun 2022, dan didaftarkan bermula dari 1 Ogos 2022. Kemudiannya, khidmat ini juga sah dalam tempoh setahun selepas tarikh motosikal didaftarkan.

Melalui khidmat ini, pemilik akan dapat menikmati tunda percuma, tidak kira sama ada disebabkan kemalangan atau kerosakan mekanikal sejauh 100 km pergi dan balik di seluruh Malaysia, termasuklah bandar-bandar utama di Sabah dan Sarawak.

Sekiranya perjalanan melibatkan jarak lebih dari 100 km, pemilik bagaimanapun perlu membayar tambahan sebanyak RM2 bagi setiap kilometer. Bagi setiap pemilik, mereka layak untuk menerima empat kali khidmat tunda percuma dalam masa setahun.

Pemilik yang memerlukan khidmat bantuan ini boleh menghubungi talian bebas tol 24 jam Kawasaki Roadside Assistance 24/7 di 1-800-88-0008 dan untuk maklumat lanjut, anda boleh layari laman sesawang rasmi Kawasaki di www.kawasaki.com.my atau Kawasaki WhatsApp Careline 0195708135.