Acara paultan.org Auto Car Expo (ACE) 2022, yang ditaja bersama oleh myTukar, Petron dan Yinson GreenTech kini sedang berlangsung 5-6 November dari jam 9 am hingga 7 pm. Jika anda mencari kereta baru atau terpakai, datang terus ke Setia City Convention Centre, Shah Alam, Selangor.

Nissan hadir ke acara ini dengan membawa beberapa model, termasuk Almera Turbo, Serena, X-Trail dan Navara. Almera Turbo menawarkan kuasa 100 PS dan 152 Nm, dijual pada harga RM83,888 dan semua varian mendapat Intelligent Forward Collision Warning serta Intelligent Forward Emergency Braking. Tambah lagi RM1,000, anda akan mendapat kit badan Tomei Aerokit Package yang bernilai RM8,000!

MPV tujuh tempat duduk, Serena facelift juga dipamerkan di acara ini, dengan dua varian ditawarkan, bermula dari RM149,888 untuk Highway Star dan RM162,888 untuk Premium Highway Star. Model ini menggunakan enjin hibrid ringkas, berkuasa 150 PS dan 200 Nm, dan datang standard dengan Autonomous Emergency Braking, Lane Departure Warning serta Intelligent Around View Monitor dengan Moving Object Detection. Tambah lagi RM1,000, anda akan mendapat balutan tempat duduk kulit sintetik serta penapis cahaya cermin ICE Cool bernilai RM5,600!

Turut mengisi ruang pameran Nissan di ACE 2022 adalah trak pikap Navara Pro-4X, yang dijual pada harga bermula RM148,600. Varian Pro-4X ini mempunyai penampilan lebih unik berbanding varian biasa, dengan menggunakan kemasan gril kelabu matte, lencana hitam, rel bumbung serta cermin sisi hitam, dan kemasan oren pada bampar hadapan dan fender.

Tambah lagi RM1,000, Navara Pro-4X akan dipasang dengan Protection Package bernilai RM10,950, yang memberikan sport bar belakang, pelindung bawah enjin dan tangki minyak, kick plate stainless steel, visor pintu, perakam video serta penapis cahaya cermin V-Kool.

Ditaja bersama oleh Petron, Yinson GreenTech dan myTukar, ACE 2022 menyediakan banyak tawaran istimewa untuk pembeli. Sebagai contoh, 200 pelanggan terawal yang membuat tempahan kenderaan baru akan menerima gabungan baucar bernilai RM2,500 yang terdiri daripada baucar RM500 bagi filem penapis haba V-Kool, RM500 bagi baucar Dodomat, baucar RM500 untuk penapis udara Blueair, baucar RM500 Recaro untuk kerusi keselamatan kanak-kanak dan baucar RM500 DK Schweizer bagi balutan kulit kustom untuk ruang dalaman kenderaan. Bukan itu saja, 100 pelanggan pertama yang menempah kereta baru di ACE 2022 akan menerima baucar petrol Petron bernilai RM50.

myTukar juga menawarkan baucar RM1,000 bagi 25 pelanggan pertama yang membuat tempahan kereta terpakai atau trade-in kenderaan mereka menerusi platform berkenaan. Mereka yang trade-in kenderaan akan menerima baucar RM500 masing-masing untuk V-Kool dan Blueair. Sementara 25 lagi pelanggan terawal yang membuat tempahan kereta terpakai akan menerima baucar RM500 untuk Dodomat dan RM500 untuk kerusi kanak-kanak Recaro. Jika anda trade-in kenderaan dan menempah kereta terpakai lain sekaligus, jumlah baucar akan meningkat kepada RM1,500.

Hadiah tidak berakhir di situ. Tempahan kereta baru yang telah disahkan pula akan membolehkan anda untuk layak dalam cabutan bertuah dengan tawaran pelbagai hadiah, termasuk 10 telefon pintar bernilai RM2,300 setiap satu dan hadiah utama terdiri daripada pakej percutian untuk dua orang bernilai RM10,000!

Walaupun dengan peraturan pandemik Covid-19 yang semakin longgar kini, kami masih akan mengambil langkah berjaga-jaga untuk memastikan keselamatan semua orang. Pengunjung adalah digalakkan untuk menggunakan pelitup muka sepanjang masa ketika berada di dalam ruang pameran, dan cecair sanitasi tangan juga akan diletakkan di beberapa tempat di sepanjang acara berlangsung.

GALERI: Nissan Almera dengan kit badan Tomei di ACE 2022