Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) telah mengumumkan terdapat dua siri nombor plat pendaftaran baharu yang bakal dibuka bidaan menerusi platform dalam talian, JPJ eBid. Kedua-duanya adalah siri nombor pendaftaran dari Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur.

Bagi siri nombor ‘VJY’, ia telah pun mula dibuka bidaan sejak 4 November lalu. Tempoh bidaan telah pun memasuki hari kelima dan bakal berakhir pada jam 10 malam ini, 8 November. Masih sempat untuk anda membidanya. Seperti biasa, keputusannya akan dikeluarkan pada keesokan harinya, 9 November 2022. Kini keseluruhan proses adalah secara dalam talian, dan pembida akan menerima sebarang perkhabaran (sama ada baik atau sebaliknya) menerusi e-mel.

Manakala siri ‘VKA’ pula bakal dibuka bidaannya bermula 11 November ini dan akan tamat pada jam 10 malam pada 15 November 2022. Keputusannya akan dikeluarkan pada keesokan harinya, 16 November 2022.

Sekarang ni lebih mudah mendapatkan siri plat nombor yang diingini tanpa menggunakan khidmat pihak ketiga (termasuk runner), malah boleh menjimatkan kos serta masa. Anda boleh rujuk artikel kami sebelum ini berkenaan dengan JPJ eBid termasuk cara-cara yang diperlukan untuk membida nombor pendaftaran yang diingini.