Puspakom telah mengumumkan semua cawangannya di Selangor, Pulau Pinang dan Negeri Sembilan akan ditutup pada 18 November 2022, Jumaat ini. Ia susulan pengisytiharaan cuti umum oleh ketiga-tiga negeri terbabit sempena dengan Pilihanraya Umum ke-15 (PRU15), yang bakal berlangsung pada 19 November ini.

Menurut Puspakom, pelanggan yang terkesan dengan penutupan cawangan ini boleh menjadualkan semula temujanji secara dalam talian iaitu MyPuspakom, sebelum 18 November. Jika pelanggan tidak mahu menjadualkan semula temujanji, mereka akan menerima pulangan semula bayaran secara automatik dan tempahan temujanji perlu dibuat sekali lagi pada masa akan datang. Puspakom turut memaklumkan, cawangannya juga akan dibuka pada 26 November, Sabtu hadapan.

Untuk yang bakal memandu jauh pulang ke kampung halaman bagi menunaikan tanggungjawab mengundi, jangan lupa periksa keadaan kenderaan anda. Pastikan kenderaan anda berada dalam keadaan selamat untuk dipandu. Selain itu, pastikan juga baki dalam kad Touch ‘n Go atau e-wallet anda mencukupi untuk pembayaran kadar tol.