Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) telah mengumumkan terdapat dua siri nombor plat pendaftaran baharu yang bakal dibuka bidaan menerusi platform dalam talian, JPJ eBid.

Bagi siri dari Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, VKC, bidaannya bakal dibuka pada 25 November ini. Tempoh bidaan adalah selama lima hari dan bakal berakhir pada jam 10 malam, 29 November ini. Seperti biasa, keputusannya akan dikeluarkan pada keesokan harinya, 30 November 2022. Kini keseluruhan proses adalah secara dalam talian, dan pembida akan menerima sebarang perkhabaran (sama ada baik atau sebaliknya) menerusi e-mel.

Manakala siri AMT dari Perak pula, bakal dibuka bidaannya bermula 27 November ini dan akan tamat jam 10 malam pada 1 Disember 2022. Keputusannya akan dikeluarkan pada keesokan harinya, 2 Disember 2022.

Sekarang ni lebih mudah mendapatkan siri plat nombor yang diingini tanpa menggunakan khidmat pihak ketiga (termasuk runner), malah boleh menjimatkan kos serta masa. Anda boleh rujuk artikel kami sebelum ini berkenaan dengan JPJ eBid termasuk cara-cara yang diperlukan untuk membida nombor pendaftaran yang diingini.