Puspakom telah mengumumkan temujanji bagi perkhidmatan pemeriksaan van bergerak di Perak kini ditukarkan dari panggilan telefon ke secara dalam talian (online) mulai 1 Disember ini. Langkah yang diambil ini adalah pelaksanaan yang sama di Pulau Pinang, Kedah dan Perlis yang telah diumumkan pada September lalu.

Perkhidmatan van bergerak ini adalah untuk kenderaan persendirian sahaja dan van ini akan datang ke lokasi kenderaan anda untuk melakukan pemeriksaan. Jika anda merancang untuk menukar hak pemilikan, kini tidak perlu lagi beratur di kaunter Puspakom, lakukan sahaja menerusi perkhidmatan van bergerak ini, dengan kos sebanyak RM100 di samping yuran pemeriksaan kenderaan. Keputusan hasil pemeriksaan akan diperoleh serta merta di lokasi berkenaan.

Dengan pengumuman tempahan temujanji secara dalam talian yang dilaksanakan di Perak ini, nombor telefon 05-3577145 tidak lagi boleh digunakan mulai 1 Disember ini. Kami ulang semula, kini tempahan temujanji di negeri yang disebut hanya menerusi laman web Puspakom di www.mypuspakom.com.my.