Temujanji perkhidmatan van bergerak Puspakom di Perak boleh dibuat secara online mulai 1 Dis 2022

Temujanji perkhidmatan van bergerak Puspakom di Perak boleh dibuat secara online mulai 1 Dis 2022

Puspakom telah mengumumkan temujanji bagi perkhidmatan pemeriksaan van bergerak di Perak kini ditukarkan dari panggilan telefon ke secara dalam talian (online) mulai 1 Disember ini. Langkah yang diambil ini adalah pelaksanaan yang sama di Pulau Pinang, Kedah dan Perlis yang telah diumumkan pada September lalu.

Perkhidmatan van bergerak ini adalah untuk kenderaan persendirian sahaja dan van ini akan datang ke lokasi kenderaan anda untuk melakukan pemeriksaan. Jika anda merancang untuk menukar hak pemilikan, kini tidak perlu lagi beratur di kaunter Puspakom, lakukan sahaja menerusi perkhidmatan van bergerak ini, dengan kos sebanyak RM100 di samping yuran pemeriksaan kenderaan. Keputusan hasil pemeriksaan akan diperoleh serta merta di lokasi berkenaan.

Dengan pengumuman tempahan temujanji secara dalam talian yang dilaksanakan di Perak ini, nombor telefon 05-3577145 tidak lagi boleh digunakan mulai 1 Disember ini. Kami ulang semula, kini tempahan temujanji di negeri yang disebut hanya menerusi laman web Puspakom di www.mypuspakom.com.my.

Nak jual kereta anda? Jual dengan myTukar.

10% discount when you renew your car insurance

Compare prices between different insurer providers and use the promo code 'PAULTAN10' when you make your payment to save the most on your car insurance renewal compared to other competing services.

Car Insurance

Izwaashura Sadali

Ledakan adrenalin dan impak maksima. Antara barisan ayat yang paling digemari apabila menggambarkan prestasi sesebuah jentera. Sebelum terlibat di dalam industri auto pada tahun 2011, dia sekadar gemar melihat sport rim tetapi kini lebih suka menerokai kehebatan sesebuah jentera itu.

 
 

Add a comment

required

required