Jangan ekori rapat konvoi diiringi PDRM – JSPT

Jangan ekori rapat konvoi diiringi PDRM – JSPT

Jabatan Siasatan Dan Penguatkuasaan Trafik (JSPT) memberikan amaran kepada semua pengguna jalan raya terutamanya penunggang motosikal supaya jangan mengekori rapat konvoi yang diiringi oleh pihak Polis DiRaja Malaysia (PDRM).

Peringatan ini dikeluarkan menerusi perkongsian di Facebook rasmi JSPT susulan satu video tular di laman sosial media melibatkan seorang penunggang motosikal terjatuh selepas gagal mencelah di antara kereta Volvo XC90 yang diiringi polis dan sebuah Audi Q5 yang dipandu oleh orang awam.

“Justeru, JSPT menasihatkan kepada semua pengguna kenderaan terutama penunggang motosikal agar tidak mengekori rapat konvoi kenderaan yang sedang diiring oleh PDRM yang telah diperuntukkan kuasa di bawah Akta Polis 1967 dan Kaedah-Kaedah Lalu Lintas Jalan 1959 bagi mengelakkan risiko bahaya kemalangan selain mendatangkan curiga ancaman keselamatan kepada orang kenamaan dan petugas PDRM,” kata JSPT.

@gohanekfdv9

? Tokyo Drift (Refix) – Rosh Blazze

Nak jual kereta anda? Jual dengan Carro.

10% discount when you renew your car insurance

Compare prices between different insurer providers and use the promo code 'PAULTAN10' when you make your payment to save the most on your car insurance renewal compared to other competing services.

Car Insurance

Izwaashura Sadali

Ledakan adrenalin dan impak maksima. Antara barisan ayat yang paling digemari apabila menggambarkan prestasi sesebuah jentera. Sebelum terlibat di dalam industri auto pada tahun 2011, dia sekadar gemar melihat sport rim tetapi kini lebih suka menerokai kehebatan sesebuah jentera itu.

 
 

Add a comment

required

required