Ada yang sedang bersesak di Lebuhraya Kuala Lumpur-Karak (KLK) buat masa sekarang? Menurut laporan Berita Harian, lima buah motosikal berkuasa tinggi telah terlibat dalam satu kemalangan di Kilometer (KM) 26.5 lebuhraya tersebut pada kira-kira jam 1.45 tengah hari tadi.

Kemalangan berkenaan telah menyebabkan lorong laju menghala ke Kuala Lumpur terhalang dan menyebabkan kesesakan trafik yang panjang.

“Setakat jam 2.30 petang tadi, lorong laju masih ditutup. Trafik kini agak perlahan sepanjang 8.5 kilometer dari KM35 (Genting Sempah-Gombak) hingga ke lokasi kemalangan.

“Justeru kita minta semua pengguna lebuh raya supaya bersabar dan berhati-hati ketika memandu selain mematuhi arahan petugas di tempat kejadian,” kata Pengurus Besar Kanan ANIH Berhad, Radzimah Mohd Radzi.

Setakat ini polis masih belum mengumumkan sebarang kenyataan berkenaan kemalangan tersebut. Juga difahamkan insiden ini tidak membabitkan kehilangan nyawa namun kelima-lima penunggang motosikal terbabit dilaporkan mengalami kecederaan parah.

Terdahulu beberapa rakaman video dashcam telah tular di media-media sosial, memaparkan sekumpulan motor berkuasa besar ‘beraksi’ di Lebuhraya berkenaan yang didakwa sebelum kemalangan itu berlaku.