Penutupan penuh lorong di KM2.0-KM4.05 Lebuhraya BKE pada 29-30 Dis untuk pemasangan rasuk jejambat

Penutupan penuh lorong di KM2.0-KM4.05 Lebuhraya BKE pada 29-30 Dis untuk pemasangan rasuk jejambat

Klik untuk besarkan imej

Lingkaran Luar Butterworth (Penang) Sdn Bhd selaku pengendali Lebuhraya Butterworth-Kulim (BKE) telah memaklumkan bahawa pihaknya bakal melaksanakan penutupan penuh lorong lebuhraya berkenaan ke Kulim dan ke Butterworth, Seberang Perai iaitu dari KM2.0 hingga KM4.05 pada 29 hingga 30 Disember 2022, dari jam 10 malam hingga 6 pagi.

Penutupan lorong berkenaan adalah bagi kelancaran kerja-kerja pemasangan rasuk jambatan di laluan berkenaan.

Sehubungan itu, para pengguna yang ingin ke Kulim dan Butterworth dinasihati menggunakan laluan Lebuhraya Lingkaran Luar Butterworth untuk ke Kulim dan Butterworth (seperti anak panah berwarna hijau dan ungu di dalam gambarajah di atas). Manakala pengguna dari Jalan Sembilang 2 menghala ke Kulim/Pematang Pauh boleh menggunakan laluan Persiaran Sembilang.

“Pengguna lebuhraya ini dinasihati agar mematuhi arahan papan tanda trafik dan pengawal bendera yang bertugas,” kata kenyataan yang dikeluarkan.

Nak jual kereta anda? Jual dengan Carro.

10% discount when you renew your car insurance

Compare prices between different insurer providers and use the promo code 'PAULTAN10' when you make your payment to save the most on your car insurance renewal compared to other competing services.

Car Insurance

Izwaashura Sadali

Ledakan adrenalin dan impak maksima. Antara barisan ayat yang paling digemari apabila menggambarkan prestasi sesebuah jentera. Sebelum terlibat di dalam industri auto pada tahun 2011, dia sekadar gemar melihat sport rim tetapi kini lebih suka menerokai kehebatan sesebuah jentera itu.

 
 

Add a comment

required

required