Sempena dengan perlawanan bola sepak kelayakan bagi Kumpulan B untuk Piala AFF 2022 Mitsubishi Electric di antara Malaysia menentang Singapura yang bakal berlangsung malam ini di Stadium Nasional Bukit Jalil, Rapid KL telah mengumumkan operasi Stesen LRT Bukit Jalil akan dilanjutkan sehingga jam 12.30 tengah malam.

“Ayuh Malaysia kita turun beramai-ramai ke Stadium Nasional Bukit Jalil bagi memberi sokongan kepada Pasukan #HarimauMalaya pada 3 Januari (malam ini). Operasi Stesen LRT BukitJalil akan dilanjutkan sehingga jam 12.30 tengah malam.

“(Walau bagaimana pun) stesen-stesen lain akan ditutup seperti biasa, namun penumpang boleh meneruskan perjalanan ke laluan lain dan keluar di stesen,” kata Rapid KL menerusi pengumuman yang dipaparkan di Facebook rasminya.

Jangan lupa pakai facemask ya!

Rapid KL turut berkata, para penumpang disarankan menggunakan kad Touch ‘n Go (TnG) dan pastikan baki kad tersebut mencukupi untuk kelancaran perjalanan.

Selain itu, pemakaian pelitup muka (facemask) diwajibkan pada setiap masa ketika menggunakan pengangkutan awam. “Tanpa pelitup muka, anda tidak dibenarkan masuk ke stesen pengangkutan awam,” tegas Rapid KL.

Agak-agak berapa gol yang bakal disumbangkan oleh pasukan Harimau Malaya? Cuma, harap-harap pengadil kontroversi dari Jepun, Ryuji Sato, tak terlibatlah dalam perlawanan malam ini.