KLIA Ekspres kembali dengan perkhidmatan tanpa-henti, tidak lagi gabung bersama KLIA Transit

Klik untuk besarkan imej

Bagi yang menggunakan KLIA Ekspres untuk ke/dari Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA), dimaklumkan bahawa perkhidmatan tren berkenaan telah disambung semula.

Ini bermakna perkhidmatan tren tanpa-henti dari KL Sentral ke KLIA dan KLIA 2 kembali beroperasi seperti sedia kala, dengan kedua-dua perkhidmatan KLIA Ekspres dan KLIA Transit, tanpa digabungkan. Sepanjang tempoh pandemik, tren bandar-ke-lapangan terbang itu digantung atau kemudian digabungkan disebabkan lockdown dan permintaan yang rendah.

Kini KLIA Ekspres diaktifkan semula dan bergerak setiap 20 minit pada waktu puncak pagi dan petang. Manakala kekerapan bagi KLIA Transit pula turut dikemaskini dengan pergerakan setiap 15 minit sepanjang waktu puncak pada hari biasa, dengan operasinya dilanjutkan ke 8 malam (berbanding 7 malam sebelum ini) bagi kemudahan penumpang.

Pada waktu puncak, sepanjang tujuh tren berkhidmat setiap jam. Kedua-dua tren KLIA Ekspres dan Transit bergerak selang 30 minit sepanjang tempoh bukan-puncak. Di KL Sentral, KLIA Ekspres akan bergerak dari platform balai pelepasan asalnya. Perjalanan mengambil masa sekitar 28 minit atau 33 minit ke/dari KLIA2.

Nak jual kereta anda? Jual dengan Carro.

Certified Pre-Owned - 1 Year Warranty

10% discount when you renew your car insurance

Compare prices between different insurer providers and use the promo code 'PAULTAN10' when you make your payment to save the most on your car insurance renewal compared to other competing services.

Car Insurance

Izwaashura Sadali

Ledakan adrenalin dan impak maksima. Antara barisan ayat yang paling digemari apabila menggambarkan prestasi sesebuah jentera. Sebelum terlibat di dalam industri auto pada tahun 2011, dia sekadar gemar melihat sport rim tetapi kini lebih suka menerokai kehebatan sesebuah jentera itu.

 
 

Add a comment

required

required