Rapid KL sedang menawarkan kempen ‘Beli 1 Percuma 1’ bagi Pas MyCity 3 Hari, yang membolehkan pemegang kad ini menggunakan rangkaian rel dan bas kendalian syarikat ini untuk tiga hari dalam satu harga. Syarikat pengendali pengangkutan awam ini berkata ia adalah sebahagian daripada kempen ‘terima kasih’ untuk rakyat Malaysia yang membeli pas ini sejak 15 Januari lalu sehingga 28 Februari 2023.

Apabila membeli Pas MyCity 3 Hari ini, anda perlu mengimbas kod QR yang tertera pada poster kempen ‘Terima Kasih’ di pejabat perkhidmatan pelanggan Rapid KL atau hab bas Rapid KL terpilih. Kemudian, ia akan menghubungkan ke aplikasi MyRapid Pulse, di mana anda perlu mengisi maklumat peribadi di laman kempen berkenaan.

Sekiranya berjaya, anda akan menerima surat baucar untuk menebus Pas MyCity 3 hari secara percuma menerusi e-mel yang didaftar selepas tempoh kempen ini berakhir. Pas ini terhad untuk 2,023 pelanggan pertama sahaja. Selain itu, anda juga berpeluang memenangi cabutan bertuah yang menawarkan hadiah menarik termasuk tiket Aurum Theatre.

Untuk menebus pas MyCity 3 Hari secara percuma ini, anda perlu ke pejabat perkhidmatan pelanggan LRT KL Sentral dan mengemukakan salinan surat baucar, serta resit asal pembelian pas MyCity 3 Hari dan juga menunjukkan MyKad anda sebagai pengesahan. Tempoh penebusan bermula 4 hingga 31 Mac ini.