Selepas sambutan Krismas dan Tahun Baharu 2023, kini tibalah pula giliran Tahun Baharu Cina yang bakal diraikan hujung minggu ini. Seperti biasa, setiap kali ada perayaan besar, pastinya banyak promosi menarik ditawarkan. Jadi belum terlewat untuk anda membeli kereta baharu pada tahun baharu.
Ini termasuklah kempen promosi yang dianjurkan oleh Honda Malaysia sempena Tahun Baharu Cina ini. Kempen “Prosperous Rewards” ini adalah untuk kereta yang didaftarkan pada Januari 2023, dengan nilai penjimatan sehingga RM4,000.
Selain tawaran rebat yang mengujakan, model kereta yang terpilih ini adalah buatan tahun 2023, bukannya stok tahun lalu. Model yang terlibat dengan kempen ini ialah City, City Hatchback dan Accord.
Diskaun terbesar yang ditawarkan adalah bagi sedan segmen-D, Accord, yang menerima rebat mencecah RM4,000. Manakala kesemua lima varian City sedan dan hatchback – S, E, V, V-Sensing dan RS – diberikan rebat sebanyak RM1,000. Memanglah tidak banyak, tetapi ini model tahun 2023 dan boleh dianggap berbaloi.
Nak jual kereta anda? Jual dengan Carro.