Sebuah Honda Jazz terbabas langgar lampu jalan gara-gara Mercedes-Benz E250 ‘u-turn’ ikut suka hati

Satu video tular hasil rakaman dashcam berdurasi 30 saat yang memaparkan kemalangan yang membabitkan sebuah Honda Jazz merempuh lampu jalan selepas kenderaannya mengelak sebuah Mercedes-Benz E 250 yang membuat pusingan-U secara membabi buta di garisan berkembar di laluan berkenaan.

Menurut perkongsian Ahmad Aliff Nasrullah menerusi Facebook, Jazz berkenaan dipandu oleh adiknya dan insiden berkenaan berlaku malam semalam di Jalan Long Yunus Kota Bharu, Kelantan. Laporan polis telah dibuat sejurus insiden tersebut dan menurut pihak polis, pemandu E 250 terbabit mempunyai rekod kes langgar lari.

Ahmad Aliff turut berkata, selepas video ini tular di laman media sosial, pemandu E 250 berkenaan telah pun menyerah diri dan mengakui dia tidak sedar kemalangan terbabit berlaku membuatkannya meneruskan pemanduan.

Nampak gayanya ‘menjawablah’ pemandu E 250 ni, dah lah buat pusingan-U di garisan berkembar, langgar lari pulak tu. Rasanya polis takkan terima alasan ‘tak sedar kemalangan berlaku.’ Apa pun, kita serahkan sepenuhnya pada pihak polis untuk menjalankan siasatan. Diharap kita sebagai pemandu lebih peka dengan keadaan sekeliling. Jangan disebabkan kealpaan kita, orang lain yang menjadi mangsa. Jadilah seorang pemandu yang bertanggungjawab.

Sapo2 kenal Tuan Keto ni, Edjust PM direct… Nok ajok minum air… URGENT DEH.. Lps Dio U-turn BODO td, Dio lari g2…

Posted by Ahmad Aliff Nasrullah on Thursday, 2 February 2023