WSBK 2023: Petronas taja MIE Racing – Hafizh Syahrin dalam WorldSBK, Adam Norrodin dalam WorldSSP

WSBK 2023: Petronas taja MIE Racing  – Hafizh Syahrin dalam WorldSBK, Adam Norrodin dalam WorldSSP

Perlumbaan World Superbike Championship (WSBK) 2023 yang akan bermula di Australia hujung minggu ini bakal menyaksikan Petronas menjadi penaja utama untuk pasukan MIE Racing, yang bersaing dalam kelas Superbike dan juga Supersport (SSP).

Pasukan ini akan terus menggunakan khidmat Hafizh Syahrin dan Eric Granado sebagai pelumba dalam kelas Superbike menggunakan jentera CBR1000RR-R, sementara dalam kelas Supersport – pertama kali disertai bagi pasukan ini – Tarran Mackenzie dan Adam Norrodin dipilih untuk mengendalikan jentera CBR600RR.

Melalui tajaan daripada Petronas ini, MIE Racing dapat memberikan fokus kepada lebih banyak projek jangka masa panjang termasuk ‘program akademi’ untuk menjadikan WorldSBK dan WorldSSP sebagai platform dan pemangkin untuk pembangunan bakat Malaysia.

WSBK 2023: Petronas taja MIE Racing  – Hafizh Syahrin dalam WorldSBK, Adam Norrodin dalam WorldSSP

“Kami tidak sabar untuk menyaksikan semua penunggang ini beraksi, dalam kedua-dua WorldSBK dan WorldSSP. Kita juga akan mendapat peluang untuk membangunkan kemahiran bakat dari malaysia dalam segmen dua roda, sesuatu yang kita mahu sangat lihat,” kata pengurus besar kanan komunikasi strategik kumpulan Petronas, Datin Anita Azrina Abdul Aziz.

“Saya sangat gembira memasuki musim kedua WorldSBK dengan pasukan Petronas MIE Racing. Pakej kami telah dipertingkat dan terdapat beberapa perubahan dengan pekerja teknikal. Saya juga sudah lebih biasa dengan sistem elektronik dan tayar, yang mana pada tahun sebelum ini ia adalah baru bagi saya. Jadi berkenaan perkara itu, saya sudah bersedia untuk memasuki musim 2023,” kata Hafizh.

Nak jual kereta anda? Jual dengan Carro.

10% discount when you renew your car insurance

Compare prices between different insurer providers and use the promo code 'PAULTAN10' when you make your payment to save the most on your car insurance renewal compared to other competing services.

Car Insurance

Durrani Sharom

Mempunyai latar belakang yang pelbagai termasuk sebagai pengurus tapak, pemandu van/lori dan pelbagai lagi, Durrani akhirnya masuk ke dalam bidang penulisan automotif lapan tahun lalu. Apa sahaja yang beroda dan berenjin membuatkan beliau teruja dan beliau percaya ‘mesin pengangkutan' ini sepatutnya adalah sesuatu yang mampu memberikan pengalaman menyeronokkan kepada penggunanya.

 
 

Add a comment

required

required