WSBK 2023: Hafizh, Adam kumpul mata di Indonesia

WSBK 2023: Hafizh, Adam kumpul mata di Indonesia

Pasukan Petronas MIE Racing Honda nampaknya menunjukkan prestasi yang wajar dalam permulaan musim World Superbike Championship 2023 apabila dua pelumbanya berjaya mengutip mata dalam pusingan kedua di Mandalika, Indonesia.

Dalam kategori WSBK 1000, meskipun kedua-dua perlumbaan terpaksan dihentikan akibat perlangaran, Hafizh Syahrin masih berjaya mendapatkan dua mata pertama bagi beliau musim ini.

Adam Norrodin yang berlumba dalam kategori World Supersport (WSSP) pula mendahului rakan sepasukan, Terran Mackenzie dan berjaya mengutip empat mata di Mandalika, menjadikan keseluruhannya sembilan mata untuk beliau, selepas ditambah dengan lima mata yang dikutip di Australia sebelum ini.

Kedua-dua pelumba Malaysia ini bersaing untuk pasukan Petronas MIE Racing Honda, setelah syarikat minyak dan gas negara itu menandatangani perjanjian sebagai penaja. Perlumbaan seterusnya akan berlangsung di TT Assen, Belanda pada 21 hingga 23 April nanti.

Nak jual kereta anda? Jual dengan myTukar.

10% discount when you renew your car insurance

Compare prices between different insurer providers and use the promo code 'PAULTAN10' when you make your payment to save the most on your car insurance renewal compared to other competing services.

Car Insurance

Durrani Sharom

Mempunyai latar belakang yang pelbagai termasuk sebagai pengurus tapak, pemandu van/lori dan pelbagai lagi, Durrani akhirnya masuk ke dalam bidang penulisan automotif lapan tahun lalu. Apa sahaja yang beroda dan berenjin membuatkan beliau teruja dan beliau percaya ‘mesin pengangkutan' ini sepatutnya adalah sesuatu yang mampu memberikan pengalaman menyeronokkan kepada penggunanya.

 
 

Add a comment

required

required