Honda Vario 125 dilancar untuk pasaran M’sia – RM7k

Honda Vario 125 dilancar untuk pasaran M’sia – RM7k

Teaser yang dikeluarkan oleh Boon Siew Honda (BSH) beberapa hari lalu kini terjawab apabila syarikat itu melancarkan Vario 125 untuk pasaran Malaysia. Skuter ini ditawarkan dalam tiga warna, iaitu Kuning, Biru dan Merah, dan dijual pada harga RM7,080 tidak termasuk insurans.

Vario 125 menggunakan badan sama dengan Vario 150 yang berada dalam pasaran sebelum ini, tetapi ia dipasang dengan enjin yang lebih kecil, iaitu unit satu silinder SOHC, suntikan bahan api, penyejukan cecair berkapasiti 124.9 cc, mampu menghasilkan kuasa 11.5 hp pada 8,500 rpm dan 11.74 Nm pada 5,000 rpm.

Walaupun cuma merupakan skuter 125 cc, Vario 125 didatangkan dengan ciri berteknologi termasuk semua lampu jenis LED, sistem kunci pintar, pengecas USB di dalam poket barangan serta sistem penggera anti kecurian.

Kedua-dua rim skuter ini datang dalam saiz 14 inci, dengan dibalut tayar 90/80 di hadapan dan 100/80 di belakang. Brek pula tidak mempunyai sistem ABS, sebaliknya sekadar menggunakan sistem CBS, dan terdiri daripada unit cakera di hadapan dan dram di belakang.

Kelengkapan lain yang disediakan pada Vario 125 adalah termasuk ruang simpanan bawah tempat duduk 18 liter, mampu memuatkan topi keledar dan muatan lain, fork teleskopik, satu penyerap hentak di belakang dan panel meter digital.

Nak jual kereta anda? Jual dengan Carro.

Certified Pre-Owned - 1 Year Warranty

10% discount when you renew your car insurance

Compare prices between different insurer providers and use the promo code 'PAULTAN10' when you make your payment to save the most on your car insurance renewal compared to other competing services.

Car Insurance

Durrani Sharom

Mempunyai latar belakang yang pelbagai termasuk sebagai pengurus tapak, pemandu van/lori dan pelbagai lagi, Durrani akhirnya masuk ke dalam bidang penulisan automotif lapan tahun lalu. Apa sahaja yang beroda dan berenjin membuatkan beliau teruja dan beliau percaya ‘mesin pengangkutan' ini sepatutnya adalah sesuatu yang mampu memberikan pengalaman menyeronokkan kepada penggunanya.

 
 

Add a comment

required

required