CFMoto 700 CL-X ADV mula berada di pasaran Malaysia April ini – enjin 693 cc, harga RM35,888

CFMoto 700 CL-X ADV mula berada di pasaran Malaysia April ini – enjin 693 cc, harga RM35,888

Model ketiga dalam barisan siri 700CL-X oleh CFMoto, iaitu 700 CL-X ADV akan mula berada di pasaran pada bulan April ini, dengan harga yang diberitahu bermula dari RM35,888. Hanya satu warna disediakan, iaitu Aurora Blue dan jaminan yang diberi adalah selama dua tahun atau 20,000 km.

Enjin sama seperti model 700 CL-X yang lain, iaitu unit dua silinder selari 693 cc DOHC digunakan pada 700 CL-X ADV ini, tetapi telah ditala untuk dijadikan bersesuaian dengan karekter scrambler yang dimahukan, dengan kuasa maksimum 69 hp pada 6,500 rpm dan tork 60.9 Nm pada 6,500 rpm.

CFMoto memanggil 700 CL-X ini sebagai sebuah motosikal neo retro dengan kemampuan offroad ringan, dan kedudukan menunggangnya dijadikan lebih santai dan mudah untuk berhadapan dengan cabaran. Pemegangnya ditinggikan 30 mm ke atas dan 15 mm ke belakang, berbanding 700 CL-X Heritage.

Bagi mendapatkan serapan yang baik, 700 CL-X ADV dipasang dengan suspensi daripada Kayaba (jarak gerak 150 mm), terdiri daripada unit 41 mm USD dengan pelarasan penuh di hadapan, dan monoshock dengan pelarasan pra beban dan serapan di bahagian belakang. Daripada casis, suspensi ini disambung kepada rim jenis spoked bersaiz 18 inci di hadapan dan 17 inci di belakang.

Melengkapkan bahagian roda adalah brek yang terdiri daripada unit cakera tunggal 300 mm bersama angkup Brembo Stylema di hadapan dan cakera 260 mm dengan angkup Brembo di belakang (ABS diberikan secara standard). Berat keseluruhan motosikal ini adalah 203 kg dan ia datang dengan tangki bahan api 13 liter.

Nak jual kereta anda? Jual dengan Carro.

10% discount when you renew your car insurance

Compare prices between different insurer providers and use the promo code 'PAULTAN10' when you make your payment to save the most on your car insurance renewal compared to other competing services.

Car Insurance

Durrani Sharom

Mempunyai latar belakang yang pelbagai termasuk sebagai pengurus tapak, pemandu van/lori dan pelbagai lagi, Durrani akhirnya masuk ke dalam bidang penulisan automotif lapan tahun lalu. Apa sahaja yang beroda dan berenjin membuatkan beliau teruja dan beliau percaya ‘mesin pengangkutan' ini sepatutnya adalah sesuatu yang mampu memberikan pengalaman menyeronokkan kepada penggunanya.

 
 

Add a comment

required

required