Honda RS150R pasaran Malaysia dapat warna baru

Kali terakhir diberikan perubahan pada bulan Mac tahun lepas, Honda RS150R kini diperkenalkan dalam warna baru yang dipanggil sebagai Mat Charcoal Gray Metallic. Ia akan mula berada di wakil pengedar Boon Siew Honda bermula 3 Jun 2023 dan dijual pada harga RM8,299 tidak termasuk insurans (tidak berubah berbanding tahun lepas).

Selain warna dan grafik, tiada perubahan lain yang diberi pada motosikal ini dan ia masih lagi mempunyai kelengkapan yang sama, bermula dengan enjin satu silinder DOHC 149.16 cc dengan sistem penyejukan cecair dan suntikan bahan api, mampu menghasilkan 15.8 hp pada 9,000 rpm dan 13.6 Nm tork pada 7,000 rpm.

Enjin ini hanya boleh dihidupkan menggunakan pemula elektrik dan ia dipadankan bersama transmisi enam gear serta klac yang perlu ditarik dengan tuil di tangan. Panel meter yang memaparkan informasi penting termasuk kedudukan gear menggunakan jenis LCD digital.

RS150R datang dengan rim 17 inci yang dibalut dengan tayar 90/80 di hadapan dan 120/70 di belakang, dan ia disambungkan kepada badan motosikal melalui fork teleskopik di hadapan dan monoshock dengan pelarasan pra beban di belakang.

Kelengkapan lain yang terdapat pada motosikal ini adalah termasuk brek cakera hadapan dan belakang, tangki bahan api 4.5 liter serta lampu utama LED. Setiap motosikal datang dengan jaminan dua tahun atau 20,000 km.

Nak jual kereta anda? Jual dengan myTukar.