Perkhidmatan KTM ETS guna pintu dan platform sementara di KL Sentral bermula 22 Julai 2023

KTM Berhad telah mengumumkan perubahan pltaform yang digunakan untuk perkhidmatan tren ETS di stesen KL Sentral dan Kuala Lumpur. Perubahan sementara ini adalah untuk kerja-kerja naik taraf landasan dan dilaksanakan mulai 22 Julai 2023.

Di Stesen keretapi Kuala Lumpur, tren ETS kini berhenti di platform 2 berbanding platform 1. Sementara di Stesen KL Sentral pula, pintu pelepasan dan platform akan bertukar dari Pintu B (di tingkat dua) ke Pintu C dan D (tingkat satu). Penumpang ETS diminta untuk tiba di stesen satu jam sebelum berlepas untuk kelancaran perjalanan.

Sebelum ini, KTMB telah mengumumkan penawaran diskaun sebanyak 50% untuk penumpang perkhidmatan ETS sepanjang Julai 2023. Semua diskaun ini khas untuk warga Malaysia sahaja. Diskaun terbabit melibatkan laluan ETS dari Padang Besar ke Gemas pada setiap hari Selasa, Rabu dan Khamis iaitu 11-13 Julai, 18-20 Julai dan 25-27 Julai.

Di mana setiap tarikh mempunyai kod promo yang tersendiri untuk pembelian tiket menerusi dalam talian. Selain itu, sebagai menghargai penumpang warga emas, KTMB turut memberikan diskaun tambahan sebanyak RM5 daripada jumlah tambang perjalanan bagi semua perkhidmatan ETS termasuk kelas perniagaan.

Nak jual kereta anda? Jual dengan myTukar.

10% discount when you renew your car insurance

Compare prices between different insurer providers and use the promo code 'PAULTAN10' when you make your payment to save the most on your car insurance renewal compared to other competing services.

Car Insurance

Izwaashura Sadali

Ledakan adrenalin dan impak maksima. Antara barisan ayat yang paling digemari apabila menggambarkan prestasi sesebuah jentera. Sebelum terlibat di dalam industri auto pada tahun 2011, dia sekadar gemar melihat sport rim tetapi kini lebih suka menerokai kehebatan sesebuah jentera itu.

 
 

Add a comment

required

required