VIDEO: Tayar lori tercabut hentam Honda City; jururawat nyaris maut, pemandu lori sudah disaman

VIDEO: Tayar lori tercabut hentam Honda City; jururawat nyaris maut, pemandu lori sudah disaman

Semalam tular satu video berdurasi 38 saat, memaparkan seorang jururawat nyaris maut apabila kereta Honda City yang dipandunya merempuh satu tayar yang berguling dari arah hadapan yang tercabut dari sebuah lori yang datang dari laluan bertentangan.

Menurut laporan Sinar Harian, kejadian itu berlaku di Jalan Bahau-Batu Kikir, Jempol Negeri Sembilan semalam. Akhbar itu turut menyatakan Ketua Polis Daerah Jempol, Superintenden Hoo Chang Hook mengesahkan kedua-dua pemandu kenderaan terlibat telah pun membuat laporan polis.

“Kejadian itu tidak melibatkan kecederaan dan pemandu lori telah disaman di bawah Peraturan 94 Kaedah-kaedah Lalu Lintas Jalan 1959 kerana komponen kenderaan tercabut,” kata Hoo.

Dalam video tersebut dengan jelas memaparkan pemandu Honda City yang lengkap dengan pakaian seragam jururawat berkenaan dapat keluar sendiri selepas keretanya teruk dihentam tayar lori itu. Namun dia kelihatan trauma dengan apa yang berlaku.

Nak jual kereta anda? Jual dengan Carro.

Certified Pre-Owned - 1 Year Warranty

10% discount when you renew your car insurance

Compare prices between different insurer providers and use the promo code 'PAULTAN10' when you make your payment to save the most on your car insurance renewal compared to other competing services.

Car Insurance

Mohd Farid Awaludin

Farid mula menggilai kereta dengan menghafal logo dan jenama kereta ketika berumur 4 tahun, dan selanjutnya belajar membaiki kereta di institut kemahiran awam tempatan. Selalu membayangkan diri menjadi kerdil masuk ke dalam sistem mekanikal untuk diagnosis masalah dan memahamkan diri sendiri berkenaan teknologi baru. Dek selalu berangan mahu jadi seperti Tiff Needell, akhirnya diberi peluang untuk menyertai dunia media permotoran pada tahun 2012.

 
 

Add a comment

required

required