Mercedes-AMG CLA45S 4Matic+ 2023 di M’sia – galeri penuh; Street Style Edition ditawarkan, dari RM528k

Mercedes-AMG CLA45S 4Matic+ 2023 di M’sia – galeri penuh; Street Style Edition ditawarkan, dari RM528k

Susukan ketibaan Mercedes-AMG CLA45S 4Matic+ facelift di pasaran Malaysia, kami berpeluang melihat sendiri model yang dinaiktaraf ini dan berkongsi galeri foto penuh buat pembaca yang dihormati. Harga yang ditawarkan untuk versi biasa bermula RM527,888 dan Street Style Edition turut ditawarkan dari RM557,888. Kedua-duanya harga atas jalan tanpa insurans.

Di bawah bonetnya, ia diberikan unit M139 2.0 liter pengecas turbo empat-silinder sebaris petrol dengan hamburan kuasa 421 PS pada 6,750 rpm dan tork 500 Nm dari 5,000 hingga 5,250 rpm, menyalurkan pacuan ke semua empat roda menerusi transmisi automatik lapan-kelajuan dwi-klac AMG Speedshift 8G. Larasan ini membolehkan CLA45S ini dipecut dari 0-100 km/j dalam 4.1 saat dan kelajuan maksimum cecah 270 km/j.

Warna baharu telah menyertai barisan facelift ini iaitu Hyper Blue (seperti di dalam foto ini) dan Spectral Blue, semenyata rona Manufaktur Patagonia Red metallic dan Manufaktur Mountain Grey magno (seperti yang dipaparkan menerusi foto Street style Edition dalam galeri di bawah).

CLA45S ini turut diberikan roda aloi ringan jejari-berkembar-lima AMG 19-inci dengan flange rim berkilat secara standard atau roda aloi tempaan AMG cross-spoke 19-inci dengan kos tambahan sebanyak RM1,000. Ia juga diberikan AMG Night Package dalam kemasan hitam berkilat untuk splitter hadapan, perumah cermin luaran, serta garisan jaluran belt dan tingkap berserta dengan corong ekzos krom hitam.

Ciri piihan yang turut ditawarkan adalah AMG Night Package II, yang merangkumi gril radiator gelap spesifik-AMG dengan palang menegak, lencana pada bootlid dan wing dan tristar dalam krom hitam. Turut diberikan secara pilihan ialah penutup tangki minyak AMG. Manakala pakej AMG Aerodynamics pula diberikan secara standand, dan bagi AMG Aerodynamics Package Plus pula dikenakan kos tambahan.

Street Style Edition pula ditampilkan dengan pelekat sisi dengan logo AMG dan paten AMG chequered-flag dan serlahan jingga terang. Selain itu, rim aloi tempaan cross-spoke 19-inci diberikan dengan rona matte black dan high-gloss machined flange, yang diberikan secara standard untuk Street Style Edition. Ia juga diberikan AMG Night Package I dan II, AMG Aerodynamics dan penutup tangki minyak AMG.

Ruang dalaman Mercedes-AMG CLA45S 4Matic+ facelift; Street Style Edition (barisan bawah)

Di dalamnya, CLA45S menerima roda stereng pelbagai-fungsi AMG Performance dengan kemasan kulit Nappa dan Microcut microfibre upholstery. Selain itu, ia turut diberikan tempat duduk hadapan AMG Performance dengan AMG Performance Seat Package Advanced, kemasan dalam kulit sintetik Artico dan gentian mikro Microcut. Manakala tali pinggang keledar pula dengan kemasan kontras merah.

Untuk varian Street Style Edition pula, ia menerima tempat duduk hadapan AMG Performance dalam kemasan Artico hitam dan Microcut upholstery, bersama serlahan jingga terang dan label “CLA45S” juga dalam rona yang sama.

Elemen kemasan dalaman pada Street Style Edition juga menampilkan paten yang sama dengan pelekat luaran, sementara panel instrumen pula dengan jahitan kontras jingga, kemasan ambang pintu dengan perkataan AMG, pencahayaan ambien dalaman dalam rona merah, spesifik untuk Street Style Edition.

Pakej Bantuan Pemandu adalah ciri baharu yang diberikan untuk CLA45S facelift, merangkumi Active Distance Assist DISTRONIC, Active Blind Spot Assist, Active Lane Keeping Assist, dan Active Brake Assist, bersama Active Parking Assist dengan kamera 360-darjah. Turut diberikan ialah Guard 360 Vehicle Protection Plus.

GALERI: Mercedes-AMG CLA45S 4Matic+ facelift 2023 di Malaysia

GALERI: Mercedes-AMG CLA45S 4Matic+ facelift 2023, Street Style Edition di Malaysia

Nak jual kereta anda? Jual dengan myTukar.

10% discount when you renew your car insurance

Compare prices between different insurer providers and use the promo code 'PAULTAN10' when you make your payment to save the most on your car insurance renewal compared to other competing services.

Car Insurance

Izwaashura Sadali

Ledakan adrenalin dan impak maksima. Antara barisan ayat yang paling digemari apabila menggambarkan prestasi sesebuah jentera. Sebelum terlibat di dalam industri auto pada tahun 2011, dia sekadar gemar melihat sport rim tetapi kini lebih suka menerokai kehebatan sesebuah jentera itu.

 
 

Add a comment

required

required