Smartlane diaktifkan dari KM28 Kajang Silk ke KM0.3 SKVE – 6.30 pagi-10 pagi, Isnin-Sabtu – Prolintas

Smartlane diaktifkan dari KM28 Kajang Silk ke KM0.3 SKVE – 6.30 pagi-10 pagi, Isnin-Sabtu – Prolintas

Prolintas telah mengumumkan pengaktifan Smartlane dari KM28 di Lebuhraya Kajang Silk hingga KM0.3 di Lebuhraya SKVE menghala ke Putrajaya, atau lebih dikenali sebagai persimpangan Conezion. Ini termasuklah laluan lebuhraya tersebut dari Restoran Nasi Beriani Gam ke Conezion.

Pengaktifan Smartlane itu juga melibatkan penutupan sebahagian laluan dari bulatan Uniten, dari Sungai Merab ke Putraja – rujuk peta laluan di atas untuk gambaran yang lebih jelas.

Menurut Prolintas, Smartlane itu dilaksanakan pada waktu puncak pagi, dari jam 6.30 pagi hingga 10 pagi pada setiap Isnin hingga Sabtu. Sepanjang tempoh tersebut, lorong paling kanan atau pun lorong kecemasan dibenarkan untuk dilalui oleh kenderaan. Prolintas berkata, inisiatif ini juga adalah hasil kerjasama Lembaga Lebuhraya Malaysia (LLM).

Sila ikut arahan papan tanda dan petugas di lokasi terbabit. Pandu lebih berhati-hati ketika melalui laluan yang terlibat.

Nak jual kereta anda? Jual dengan myTukar.

10% discount when you renew your car insurance

Compare prices between different insurer providers and use the promo code 'PAULTAN10' when you make your payment to save the most on your car insurance renewal compared to other competing services.

Car Insurance

Izwaashura Sadali

Ledakan adrenalin dan impak maksima. Antara barisan ayat yang paling digemari apabila menggambarkan prestasi sesebuah jentera. Sebelum terlibat di dalam industri auto pada tahun 2011, dia sekadar gemar melihat sport rim tetapi kini lebih suka menerokai kehebatan sesebuah jentera itu.

 
 

Add a comment

required

required