Tren ETS tambahan disediakan sempena perayaan Deepavali Nov ini – jualan tiket sudah dibuka

Tren ETS tambahan disediakan sempena perayaan Deepavali Nov ini – jualan tiket sudah dibuka

Keretapi Tanah Melayu Berhad (KTMB) telah mengumumkan menyediakan perkhidmatan tambahan dua unit tren elektrik (ETS) bagi laluan stesen KL Sentral-Padang Besar-KL Sentral sempena sambutan perayaan Deepavali yang bakal disambut 12 November ini. Penjualan tiket tren tambahan berkenaan telah dibuka sejak semalam (17 Oktober).

Menurut KTMB, perkhidmatan tambahan itu akan beroperasi selama lima hari bermula dari 9 hingga 13 November. Di mana tren nombor 9283 akan bergerak dari Padang Besar pada jam 11 pagi dan sampai di KL Sentral jam 4.36 petang. Manakala tren nombor 9286 pula akan bergerak dari KL Sentral pada jam 5.05 petang dan sampai di Padang Besar jam 10.34 malam pada hari yang sama. Satu perjalanan tambahan setiap hari menjadikannya lima perjalanan tambahan ke selatan dan lima perjalanan tambahan ke utara sepanjang tempoh tersebut.

Selain itu, KTMB turut menawarkan promosi diskaun perkhidmatan tren ETS sebanyak 15% untuk tarikh tertentu selama 10 hari dari 16 hingga 31 Oktober ini.

Tren ETS tambahan disediakan sempena perayaan Deepavali Nov ini – jualan tiket sudah dibuka

KTMB berkata, tawaran itu tertakluk kepada 200 penumpang pertama bagi kadar tambang kategori dewasa untuk mana-mana laluan ETS dan tidak termasuk kelas perniagaan serta terbuka kepada warganegara Malaysia sahaja.

Kod promo boleh didapati menerusi saluran media rasmi dan laman sesawang KTMB www.ktmb.com.my manakala pembelian tiket dengan memasukkan kod berkenaan boleh dilakukan melalui laman sesawang, kios dan aplikasi KTMB Mobile (KITS).

KTMB menasihatkan orang ramai untuk merancang perjalanan dan membuat pembelian lebih awal bagi menikmati tambang fleksi yang lebih menjimatkan serta elakkan pembelian tiket di saat akhir.

Nak jual kereta anda? Jual dengan Carro.

10% discount when you renew your car insurance

Compare prices between different insurer providers and use the promo code 'PAULTAN10' when you make your payment to save the most on your car insurance renewal compared to other competing services.

Car Insurance

Izwaashura Sadali

Ledakan adrenalin dan impak maksima. Antara barisan ayat yang paling digemari apabila menggambarkan prestasi sesebuah jentera. Sebelum terlibat di dalam industri auto pada tahun 2011, dia sekadar gemar melihat sport rim tetapi kini lebih suka menerokai kehebatan sesebuah jentera itu.

 
 

Add a comment

required

required