MyJPJ kini terima mod pembayaran FPX bagi pembaharuan lesen memandu dan cukai jalan

MyJPJ kini terima mod pembayaran FPX bagi pembaharuan lesen memandu dan cukai jalan

Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) telah mengumumkan MyJPJ kini menerima mod pembayaran Financial Process Exchange (FPX) untuk orang ramai memperbaharui cukai jalan (e-LKM) dan lesen memandu (e-LMM) melalui aplikasi tersebut.

Ini bermakna anda kini boleh menggunakan perbankan dalam talian untuk membayar melalui FPX. Anda boleh memilih mana-mana bank untuk jumlah wang yang ingin dipindahkan, atau memilih kad daripada senarai yang disediakan untuk dicaj. Sebelum ini, anda perlu memasukkan butiran kad debit atau kredit anda secara manual. Pendek kata, sekarang ini terdapat lebih banyak fleksibiliti yang lebih mudah dan pantas.

Untuk memperbaharui e-LMM atau e-LKM, hanya pilih lesen yang ingin anda baharui, kemudian pilih tempoh dan mod (digital atau manual..pastikan pilih digital jika hendak guna FPX). Kemudian pilih FPX dan bank anda untuk membuat pembayaran seterusnya.

Sila ikuti langkah yang ditetapkan dan pengesahan akan dihantar selepas anda selesaikan urusan ini. Gambarajah di bawah ini adalah panduan untuk anda sekiranya ingin menggunakan mod pembayaran FPX dalam urusan pembaharuan e-LKM atau e-LMM.

Klik untuk besarkan

Nak jual kereta anda? Jual dengan Carro.

10% discount when you renew your car insurance

Compare prices between different insurer providers and use the promo code 'PAULTAN10' when you make your payment to save the most on your car insurance renewal compared to other competing services.

Car Insurance

Izwaashura Sadali

Ledakan adrenalin dan impak maksima. Antara barisan ayat yang paling digemari apabila menggambarkan prestasi sesebuah jentera. Sebelum terlibat di dalam industri auto pada tahun 2011, dia sekadar gemar melihat sport rim tetapi kini lebih suka menerokai kehebatan sesebuah jentera itu.

 
 

Add a comment

required

required