JomCharge perkenal fungsi AutoCharge – terus cas secara automatik apabila disambung kepada EV

JomCharge perkenal fungsi AutoCharge – terus cas secara automatik apabila disambung kepada EV

Pengendali JomCharge, EV Connection (EVC) melancarkan fungsi AutoCharge baru untuk rangkaian pengecas kenderaan elektrik mereka. Melalui fungsi baru ini, pengguna EV yang layak boleh menyambungkan kenderaan kepada pengecas dan ia akan terus beroperasi secara automatik tanpa perlu membuka aplikasi di telefon atau mengimbas kod QR – seperti Tesla Supercharger.

AutoCharge kini disediakan di lebih 200 pengecas pantas DC JomCharge, dan telah diuji bersama pemilik Chery Omoda 5 sebelum ini. Buat masa ini, hanya dua model kenderaan sahaja sahaja yang boleh menggunakan fungsi baru ini, dengan satu lagi adalah GAC Aion Y-Plus.

Sebabnya adalah AutoCharge perlu mengenalpasti ID kenderaan sebelum mula mengecas, dengan bayaran akan ditolak secara automatik melalui kad kredit yang telah dihubungkan kepada akaun pengguna JomCharge. Walaubagaimanapun, EVC memberitahu, mereka kini sedang berusaha secara aktif dengan syarikat kenderaan lain untuk mengembangkan lagi penggunaan JomCharge pada model-model EV lain.

JomCharge perkenal fungsi AutoCharge – terus cas secara automatik apabila disambung kepada EV

Pengecas yang mempunyai fungsi AutoCharge ini boleh dikenal pasti melalui pelekat khas yang dilekatkan padanya, dan pengguna juga boleh mencarinya melalui aplikasi JomCharge. Sebelum menggunakannya buat pertama kali, pengguna perlu mengaktifkan terlebih dahulu fungsi AutoCharge di dalam aplikasi.

“Saya sendiri sebagai pengguna EV lebih menggemari proses mengecas yang lancar, dan saya percaya AutoCharge oleh JomCharge ini adalah cara yang mengecas yang sepatutnya,” kata pengarah urusan EVC, Lee Yuen How.

Nak jual kereta anda? Jual dengan Carro.

10% discount when you renew your car insurance

Compare prices between different insurer providers and use the promo code 'PAULTAN10' when you make your payment to save the most on your car insurance renewal compared to other competing services.

Car Insurance

Durrani Sharom

Mempunyai latar belakang yang pelbagai termasuk sebagai pengurus tapak, pemandu van/lori dan pelbagai lagi, Durrani akhirnya masuk ke dalam bidang penulisan automotif lapan tahun lalu. Apa sahaja yang beroda dan berenjin membuatkan beliau teruja dan beliau percaya ‘mesin pengangkutan' ini sepatutnya adalah sesuatu yang mampu memberikan pengalaman menyeronokkan kepada penggunanya.

 
 

Add a comment

required

required