Toyota Outrun 2024 berlangsung di Dataran Merdeka Ahad ini, tapi KL Car Free Morning tidak dibatalkan

Laluan untuk kategori 10km Toyota Outrun (kiri) & laluan alternatif KLCFM (kanan) – klik untuk besarkan

Acara larian Toyota Outrun 2024 akan berlangsung Ahad ini, 23 Jun 2024, di Dataran Merdeka, KL. Seperti penganjuran tahun lalu, ia juga melibatkan kategori 5KM dan 10KM, di mana para pelari yang menyertai larian 10 Km perlu merentasi laluan berbukit termasuk di Bukit Tunku dan Jalan Parlimen sebelum ke garisan penamat di Dataran Merdeka.

Seperti dimaklumkan oleh UMW Toyota Motor, larian 10KM akan bermula pada jam 7 pagi, sementara 5KM pula pada 7.15 pagi. Bagi peserta yang terlibat, pek larian boleh diambil hari ini dan esok di
Atria Shopping Gallery di Damansara Jaya, PJ.

Dalam masa yang sama, acara KL Car Free Morning (KLCFM) turut akan dilangsungkan. Beberapa jalan utama di sekitar pusat bandar akan ditutup sementara pada waktu pagi untuk memberi laluan pada kelancaran acara terbabit.

Bagi yang memandu sendiri ke lokasi acara, anda boleh ke Dataran Merdeka menerusi Jalan Tunku Abdul Rahman dari Jalan Chow Kit atau Jalan Bukit Bintang. Anda juga disarankan agar menaiki pengangkutan awam seperti LRT kerana pastinya kawasan parkir di lokasi berhampiran adalah terhad.

Nak jual kereta anda? Jual dengan Carro.

Certified Pre-Owned - 1 Year Warranty

10% discount when you renew your car insurance

Compare prices between different insurer providers and use the promo code 'PAULTAN10' when you make your payment to save the most on your car insurance renewal compared to other competing services.

Car Insurance

Izwaashura Sadali

Ledakan adrenalin dan impak maksima. Antara barisan ayat yang paling digemari apabila menggambarkan prestasi sesebuah jentera. Sebelum terlibat di dalam industri auto pada tahun 2011, dia sekadar gemar melihat sport rim tetapi kini lebih suka menerokai kehebatan sesebuah jentera itu.

 
 

Add a comment

required

required