Sambutan 100 tahun Tambak Johor – trafik dijangka sesak pagi esok, MB nasihat rancang perjalanan

Sambutan 100 tahun Tambak Johor – trafik dijangka sesak pagi esok, MB nasihat rancang perjalanan

Esok genap 100 usia Tambak Johor selepas laluan ikonik yang menghubungkan negeri Johor dengan Singapura itu siap dibina dan dirasmikan pada 28 Jun 1924. Sehubungan itu, satu acara sambutan bagi meraikan satu abad Tambak Johor bakal dibuat di laluan tersebut esok, dan ia dijangka bakal berlaku kesesakan trafik.

Menurut Menteri Besar Johor Dato’ Onn Hafiz Ghazi dalam satu hantaran Facebook yang dibuat, program ini akan berlangsung sekurang-kurangnya 1 jam bermula jam 8.30 pagi sehingga jam 9.30 pagi. Oleh itu beliau menasihatkan pengguna laluan Tambak Johor yang terlibat agar keluar lebih awal dan rancang perjalanan dengan sebaiknya.

Antara perkara yang akan dibuat dalam program berkenaan termasuk menandatangani plague sambutan 100 tahun Tambak Johor, pertukaran cenderamata dan juga perlepasan simbolik 100 ekor burung merpati.

Nak jual kereta anda? Jual dengan Carro.

Certified Pre-Owned - 1 Year Warranty

10% discount when you renew your car insurance

Compare prices between different insurer providers and use the promo code 'PAULTAN10' when you make your payment to save the most on your car insurance renewal compared to other competing services.

Car Insurance

Mohd Farid Awaludin

Farid mula menggilai kereta dengan menghafal logo dan jenama kereta ketika berumur 4 tahun, dan selanjutnya belajar membaiki kereta di institut kemahiran awam tempatan. Selalu membayangkan diri menjadi kerdil masuk ke dalam sistem mekanikal untuk diagnosis masalah dan memahamkan diri sendiri berkenaan teknologi baru. Dek selalu berangan mahu jadi seperti Tiff Needell, akhirnya diberi peluang untuk menyertai dunia media permotoran pada tahun 2012.

 
 

Add a comment

required

required