Lorong tambahan sementara dibuka untuk laluan Simpang Renggam-Sedenak di PLUS, 18 Mac-5 Apr

Lorong tambahan sementara dibuka untuk laluan Simpang Renggam-Sedenak di PLUS, 18 Mac-5 Apr

PLUS Malaysia Berhad (PLUS) memaklumkan bahawa satu lorong tambahan sementara akan dibuka di KM45.1 – KM42.5 (arah selatan) di laluan Simpang Renggam-Sedenak, Lebuhraya Utara-Selatan, yang terlibat dengan projek pelebaran lebuhraya.

Lorong tambahan berkenaan akan dibuka mulai 18 Mac hingga 5 April 2026 bagi membantu melancarkan aliran trafik menghala ke selatan sempena cuti Hari Raya Aidilfitri yang bakal disambut hujung minggu ini.

“Sepanjang tempoh ini, pengguna lebuhraya akan menikmati tiga lorong trafik berbanding dua lorong sebelum ini bagi meningkatkan kapasiti dan mengurangkan kesesakan di kawasan projek,” kata PLUS menerusi kenyataan yang dikeluarkan.

Justeru, pengguna lebuhraya dinasihati agar mematuhi had laju yang ditetapkan, kekalkan jarak selamat antara kenderaan, elakkan menukar lorong secara mengejut dan sentiasa peka dengan keadaan trafik semasa.

“Rancang perjalanan anda dengan bijak dan utamakan keselamatan sepanjang perjalanan pulang ke kampung halaman,” tambah PLUS lagi.

Nak jual kereta anda? Jual dengan Carro.

Sell your car, get paid in 24 hours

Renew your car insurance with us, 10% discount!

Use the promo code 'PAULTAN' when you checkout for 10% discount!

Renew Car Insurance

Izwaashura Sadali

Ledakan adrenalin dan impak maksima. Antara barisan ayat yang paling digemari apabila menggambarkan prestasi sesebuah jentera. Sebelum terlibat di dalam industri auto pada tahun 2011, dia sekadar gemar melihat sport rim tetapi kini lebih suka menerokai kehebatan sesebuah jentera itu.

 
 

Add a comment

required

required