71455_Jazz_Keenlight_at_the_Geneva_Motor_Show-e1456821585768

Menyertai model prototaip Honda Civic Hatchback di pentas Geneva Motor Show, Honda Jazz Keenlight konsep, turut dipamerkan. Ia merupakan kajian reka bentuk yang bertujuan untuk menonjolkan potensi penyesuaian bagi segmen-B.

Model konsep baharu ini mensasarkan pelanggan yang inginkan kelainan pada gaya. Tidak pasti apakah maknanya dengan Keenlight? Sebenarnya ia merujuk pada warna kustom tembaga yang Honda gunakan pada beberapa bahagian Jazz ini untuk menjadikannya lebih menonjol.

Bahagian luarannya turut menampilkan kekemasan warna berkenaan termasuk pada bahagian spoiler bumbung, perumah cermin sisi, gril hadapan dan dekorasi belakang. Sebagai tambahan, rim aloi 15-inci dengan kekemasan tembaga juga menjadi daya penarik bagi model konsep ini.

Untuk bahagian dalamnya pula, tema warna tersebut turut menjadi pilihan dan kekemasan pada roda stereng, papan pemuka, dan pemijak di bahagian pintu. Selain itu, karpet lantai kustom dan kulit upholstery turut ditampilkan. Jadi apa pendapat anda tentang model konsep Honda Jazz Keenlight ini? Kongsikan bersama kami di ruangan pendapat di bawah.