Hyundai India telah memperkenalkan Hyundai Verna baharu, yang dipaparkan menerusi tayangan komersil untuk siaran televisyen. Video tersebut memaparkan sasaran jualan Verna, selain menampilkan imejnya yang telah ditambah baik, termasuk dengan adanya butang penghidup enjin, sistem Smart Touch Infotaiment 7.0-inci serta kabin yang lebih senyap dan pemanduan yang lebih selesa.

Turut dikenali sebagai Hyundai Accent di sesetengah pasaran, Verna dijual pada harga bermula 780,000 rupees (RM47.5k) di India, turut mempunyai enam varian, dengan output kuasa dari 90 hingga 128 hp.

2016-hyundai-verna-india-tvc-002

Elemen yang dipertonjolkan menerusi klip video tersebut ialah yang ada pada varian tertinggi termasuk rim aloi potongan berlian 16-inci, kamera pandang belakang, kemasukan tanpa kunci, kulit upholstery, sistem hiburan AVN dan banyak lagi.

Model sebelum ini juga telah dipasarkan di Malaysia, Hyundai Verna (a.k.a Hyundai Accent) merupakan model kompak yang diposisikan antara Hyundai Elantra. Memasuki generasi keempat, model ini juga dipasarkan di Korea, China, Amerika Utara dan Rusia, selain India.