nissan-note-black-edition-e1467016865443

Nissan telah memberikan imej yang sedikit berbeza bagi model Note untuk pasaran Eropah, dinamakan sebagai Note Black Edition. Ia tampil dengan beberapa kemasan luaran berwarna hitam yang merupakan sebahagian dari Pek Penggayaan Dinamik termasuk tambahan spoiler bumbung berwarna hitam. Malah ia juga dipadankan dengan roda hitam bersaiz 16-inci.

Black Edition merupakan model yang berasaskan spesifikasi pertengahan, dengan Acenta, yang boleh dispesifikkan dengan pilihan warna dan elemen tambahan. Kos tambahan juga dikenakan seandainya pelanggan ingin mendapatkan sistem infotainmen skrin sentuh NissanConnect, kawalan akses i-Key serta Auto Pack yang terdiri dari lampu utama automatik, lampu kabus, pengesan hujan dan penghawa dingin automatik.

nissan-note-black-edition-1-e1467024539430

Bagi pasaran Eropah, ia ditawarkan dengan dua pilihan enjin iaitu 1.5 liter turbodiesel (90 hp) dan petrol 1.2 liter dengan kuasa sama ada 80 hp atau 98 hp. Malah enjin petrol yang lebih berkuasa akan dipadankan dengan transmisi CVT dengan kos tambahan, selain pilihan kotak gear manual yang standard bagi Nissan Note.

Nissan Note Black Edition telah pun dibuka tempahan dengan unit yang terhad tetapi tidak dinyatakan jumlahnya. Di Malaysia, Nissan Note telah dikesan diuji dengan menggunakan ‘trade plate’ dan ETCM juga pernah mempertontonkannya di KLIMS13, namun sehingga kini tiada perkembangan bilakah ia bakal diperkenalkan di negara kita.