ktm-ets-e1437532629460

Empat lagi perkhidmatan keretapi elektrik (ETS) untuk laluan Kuala Lumpur-Butterworth-Kuala Lumpur akan ditambah oleh Keretapi Tanah Melayu Berhad (KTMB) mulai esok hingga Ahad ini dan 16 hingga 18 Sept ini, menurut laporan Bernama.

Perkhidmatan tambahan ini bagi menampung jangkaan warga kota pulang ke kampung sempena perayaan Aidiladha pada Isnin, sambutan Hari Malaysia pada 16 Sept serta cuti sekolah bermula Sabtu ini hingga 18 Sept ini.

Empat perkhidmatan ETS sedia ada yang kini hanya beroperasi pada hari Jumaat, Sabtu dan Ahad, akan beroperaasi setiap hari mulai esok hingga 18 Sept ini, jelas KTMB dalam satu kenyataan yang dikeluarkan semalam.

Menurut kenyataan berkenaan lagi, sepanjang tempoh berkenaan, sebanyak 40 perkhidmatan ETS akan beroperasi setiap Isnin hingga Khamis dan 44 perkhidmatan akan beroperasi pada Jumaat, Sabtu dan Ahad. Tiket perjalanan boleh dibeli mulai semalam dan KTMB menggalakan orang ramai untuk menggunakan perkhidmatan tren bagi mengelak kesesakan lalu lintas di samping menjimatkan masa dan belanja.