HYUNDAI TEAMS WITH ROCKSTAR PERFORMANCE GARAGE TO CREATE NITROUS

Pengeluar kenderaan dari Korea iaitu Hyundai akan membawa dua buah Santa Fe yang diubah suai ke pameran SEMA bulan hadapan. Satu daripadanya dihasilkan melalui kerjasama dengan Rockstar Performance Garage, menampilkan gaya offroad radikal manakala satu lagi hasil bersama Bisomoto yang lebih kepada perlumbaan di atas jalan bertar.

Bagi Santa Fe Hyundai – Rockstar, ia menggunakan enjin V6 Lambda 3.3 L Hyundai yang diubah suai pada bahagian sistem penyejukan, salur udara dan ekzos. Ini adalah bagi menampung kuasa enjin tinggi yang terhasil apabila enjin tersebut ditambah dengan sistem NOS.

Kedudukan Santa Fe ini ditinggikan dengan suspensi offroad King, rim 17 inci KMC dan tayar Mickey Thompson Baja Claws 35 inci, dan kemudiannya dilengkapkan lagi bersama pelbagai lampu tambahan, penghadang lumpur yang tebal dan rak bumbung khas.

hyundai-santa-fe-santa-fast-bisimoto-semabm

Santa Fe Hyundai – Bisomoto pula diubah suai lebih kepada untuk kegunaan perlumbaan di atas jalan bertar, melihatkan kedudukan yang rendah dan rim 19 inci Tarmac R40. Kuasa yang dihasilkan lebih tinggi berbanding Santa Fe Rockstar hasil daripada penggunaan enjin V6 3.8 L yang ditambah dengan kit pengecas turbo berkembar khas dan transmisi manual enam kelajuan. Keseluruhannya, ia mampu mencecah sehingga 1,040 hp.

Daripada lukisan yang disiarkan juga boleh dilihat Santa Fe Bisomoto ini mempunyai gril tersendiri, tempat duduk Momo Daytona Evo dan 4 point roll-cage bagi melindungi pemandunya.