Pengarah Rekabentuk Eksekutif Infiniti, Alfonso Albaisa punya cara tersendiri untuk mengenang kembali nostalgia. Beliau yang membesar di Miami dan merupakan warga negara Amerika Syarikat tetap menganggap dirinya sebagai orang Cuba.

Kini, beliau bertugas di Jepun di mana beliau memantau empat studio rekaan Infiniti di seluruh dunia. Di dalam video khas ini, Alfonso melawat tanah air nenek moyangnya buat pertama kali, dengan sebuah “hadiah” untuk Havana; sebuah Infiniti Q60 – yang menjadi kereta pertama dari Amerika Syarikat yang didaftarkan di Cuba dalam tempoh 58 tahun.

Ia menjadi sebuah tugas yang penting dan sangat menurut beliau. Menelusuri sejarah tempat lahir ibu bapanya, Alfonso memandu model kenderaan itu ke serata tempat; Tropicana, Club Nautico serta rumah peninggalan ahli keluarga terdahulu, Max Borges-Recio.

Di dalam perjalanan itu, Alfonso turut menemui asal mula DNA rekaannya yang diterjemahkan dengan unik pada model-model kenderaan Infiniti. Sebuah video yang intim dengan latar cerita yang sangat menarik. Jangan terlepas menontonnya. Infiniti Q60 merupakan saingan kepada model-model seperti Audi A5, BMW 4 Series dan Mercedes-Benz C-Class Coupe.