Haval H2 merupakan sebuah SUV yang diperkenalkan untuk pasaran Malaysia oleh pengedarnya, GO Auto Sales Sdn Bhd. Sebuah produk buatan China, ia ditawarkan di dalam tiga varian; RM87,246.01 bagi model Standard, RM95,997.97 bagi varian Comfort AT dan RM98,915.29 bagi varian paling tinggi, Premium AT.

Harga yang dipaparkan adalah termasuk GST, tanpa insurans. Semua varian Haval H2 didatangkan dengan jaminan lima tahun, atau 150,000 km. Versi yang dipaparkan di sini ialah dari varian Comfort AT, yang dibezakan daripada varian Premium AT dengan penggunaan warna tunggal bagi ruang kabinnya.

Ia menggunakan enjin 1.5 liter VVT petrol dengan turbocaj, dengan janaan kuasa 147 hp pada 5,000 rpm dan 210 Nm tork di antara 2,200 rpm hingga 4,500 rpm. Enjin ini dipadankan dengan kotak gear sama ada enam-kelajuan manual (hanya bagi varian Standard) atau transmisi automatik enam-kelajuan (bagi varian Comfort dan Premium).

Bagi aspek luaran, varian Standard dipasangkan antena “sirip jerung” dan rak bumbung aluminium, sementara pada varian Comfort dan Premium pula ia memlibatkan penambahan ciri seperti lampu utama dan pengelap cermin automatik serta sunroof. Semua varian disertakan dengan lampu utama halogen penyelarasan secara manual, dengan lampu nyalaan siang LED dan lampu kabus bahagian hadapan.

Bagi ruang dalaman, versi Standard antaranya dilengkapi dengan paparan TFT 3.5 inci untuk maklumat pemanduan, instrumen panel kedua, penunjuk kedudukan gear, sistem masukan tanpa kunci, sistem Push Start, perehat lengan boleh laras di bahagian tengah. Ini termasuk sistem Bluetooth dengan empat pembesar suara. Bagi dua varian yang lebih tinggi, ia dilengkapi dengan lapan pembesar suara.

Tambahan bagi versi Comfort dan Premium pula adalah butang kawalan sistem audio pada stereng, cruise control, pendingin hawa dwi-zon, cermin sisi elektrik dengan lampu isyarat boleh lipat, kemasan kulit, tempat duduk pemandu diselaras secara elekrik (enam kedudukan), perehat lengan di bahagian tengah dan kamera undur.

Ciri-ciri keselamatan yang melengkapinya pula terdiri daripada dua beg udara di hadapan (versi Standard), sementara versi Comfort dan Premium disertakan dengan enam beg udara serta blind spot monitoring system. Semua varian dilengkapi dengan ciri ESP, penunjuk tekanan tayar, collision-detecting fuel cutoff system, sensor undur, immobilise dan sistem penggera anti-kecurian sebagai ciri standard.