Selepas memperkenalkan Toyota Hilux 2.4G Edisi Terhad awal hari ini, UMW Toyota Motors melalui jenama Lexus mengumumkan pula model NX 200t Edisi Khas di laman Facebook mereka.

Seperti yang dapat dilihat pada gambar, model berkenaan menggunakan NX 200t semasa, dengan tambahan kemasan hitam terutama pada bahagian gril dan perincian lainnya, menyuntik penampilan yang sedikit berbeza padanya.

Dibandingkan dengan versi biasa dengan enjin 2.0 liter yang menghasilkan 235 hp/350 Nm kuasa dan tork, edisi khas ini menggunakan kemasan hitam bagi menggantikan kemasan krom yang digunakan sebelum ini. Di bahagian tepi, cermin sisi dan bahagian lengkungan roda turut diberi sentuhan yang sama.

Selain itu, peningkatan dan penambah baikan lain yang diterima oleh model edisi khas ini adalah termasuk bumbung panoramik, Smart Card Key, pintu kuasa untuk bahagian belakang serta rim hitam 18 inci untuk dipadankan dengan penampilan keseluruhannnya.

Versi edisi khas ini dijual pada harga RM312,000, iaitu hanya RM2,100 lebih mahal berbanding NX 200t. Dengan semua tambahan serta peningkatan ciri yang dilakukan, dan sekiranya anda inginkan penampilan NX yang lebih sporty dan ranggi, versi ini nampak lebih berbaloi.