Pada akhir Januari lalu, Perodua telah menganjurkan MYPerodua Nation yang berlangsung di Shah Alam dengan menyajikan pelbagai aktiviti menarik termasuk cabutan bertuah untuk para pengunjung. Antara pengunjung yang paling bertuah ialah Ahmad Irfan Ismail, yang merupakan penuntut Management and Science University (MSU), di mana dia telah berjaya membawa pulang hadiah utama yang berupa seunit Axia 1.0L Advance.

Menurut Dato’ Dr. Zahari Husin, Pengarah Urusan Perodua Sales Sdn Bhd, karnival terbesar yang pernah dianjurkan oleh Perodua ini telah menerima lebih 20,000 penyertaan.

“Malah ia telah memberi peluang untuk kami lebih dekat dengan para pelanggan. Melihat akan kejayaan acara tersebut, kami akan menganjurkan karnival kedua yang dijangka berlangsung pada suku ketiga tahun ini. Ia akan berlangsung pada satu tarikh yang akan ditetapkan dan memilih negeri lain sebagai lokasi,” ujar Dr.Zahari.

Dalam majlis yang sama, Perodua turut menyampaikan hadiah cabutan bertuah buat lima ahli UFirst menerusi pertandingan Cabutan Bertuah Ulangtahun UFirst yang berlangsung pada hujung 2016 lalu. Pelbagai hadiah menarik telah ditawarkan menerusi acara tersebut termasuklah perkakasan rumah dan elektrik, telefon pintar, baucer melancong dan servis bernilai RM2,600.