Pada mulanya, jurugambar kami yang menemui kereta ini di kawasan salji di Sweden menyangkakan ia adalah kereta tiruan dari China, yang menggabungkan elemen Rolls-Royce dan Bentley. Tetapi sebenarnya ia adalah limosin presiden Rusia yang dikenali sebagai Kortezh, ataupun Project Cortege.

Menurut laporan daripada Autonetmagz, dokumen paten yang bocor sebelum ini mendedahkan bahawa Project Cortege sedang dibangunkan oleh Institut Kajian Saintifik Automobil dan Enjin Automotif (disingkatkan sebagai NAMI dalam bahasa Rusia).

Laporan tersebut juga memberitahu bahawa NAMI bekerjasama dengan Porsche untuk pembangunan sistem utama pada kenderaan ini termasuk enjin dan transmisi, yang berkemungkinan akan menggunakan unit V8 4.0 liter twin-turbo petrol daripada Panamera Turbo generasi kedua, berkemampuan 550 PS pada 5,750 rpm dan 770 Nm pada antara 1,960 rpm dan 4,500 rpm.

Turut dilaporkan adalah pertimbangan untuk menggunakan enjin V12, walaubagaimanapun, perincian penggunaan dua enjin ini masih lagi kabur. Walaupun Kortezh akan digunakan oleh wakil rasmi kerajaan, ia juga akan ditawarkan kepada orang awam setelah presiden Rusia, Vladimir Putin menerima kenderaan beliau. Ia dijangka masuk ke fasa produksi pada akhir tahun 2017.