Pada Bangkok International Motor Show tahun ini, Chevrolet tidak mempunyai model baharu untuk diperkenalkan. Jadi jenama berkenaan membawa kereta sport klasik mereka iaitu Corvette Stingray, serta trak klasik dan model terkini Silverado untuk tatapan pengunjung. Mereka turut membawa versi istimewa trak pikap Colorado facelift, digelar Chevrolet Colorado High Country Storm.

Trak pikap istimewa ini diasaskan dari varian tertinggi High Country, dan ia merupakan varian untuk pasaran Thailand sahaja, diberikan pelbagai ciri tambahan serta rupa luaran lebih agresif. Ia dilengkapi bar sport, rim aloi 18-inci, pemegang pintu, pemegang tailgate serta bampar belakang dengan penderia parkir yang kesemuanya diberikan warna hitam.

Ia turut diberikan pelekat berwarna hitam bersama logo High Country, pelekat badan Storm serta penutup cermin sisi berwarna hitam. Model yang dipamerkan ini hadir dengan warna badan Blue Me Away, tetapi ia tetap ditawarkan dengan lima pilihan warna lain iaitu Pull Me Over Red, Black Meet Kettle Metallic, Summit White, Satin Steel Grey Metallic dan Auburn Brown Metallic.

Chevrolet Colorado High Country Storm turut diberikan bantuan parkir hadapan, kamera undur, lampu dan penggilap cermin automatik, dan juga penghidup enjin kawalan jauh. Trak ini turut hadir dengan sistem infotaimen Chevrolet MyLink, Apple CarPlay dan Siri Eyes Free.

Untuk keselamatan, ia diberikan tiga-beg udara (dua di hadapan dan satu pada lutut pemandu), ESC, Kawalan Menurun Bukit, Bantuan Mula Mendaki, Amaran Keluar Laluan, Amaran Pelanggaran Hadapan serta sistem pemantau tekanan angin tayar.

Di Thailand, model istimewa ini dijual pada harga 1.028 juta baht (RM131,582) untuk versi 4X2 dan 1.098 juta baht (RM140,563) untuk 4X4. Ia dijana oleh enjin 2.5 liter turbodiesel VGT Duramax berkuasa 180 hp/440 Nm. Enjin Euro berkenaan dipadankan bersama kotak gear automatik enam-kelajuan.