Dalam masa beberapa bulan ini, banyak gambar spyshot Mercedes-Benz A-Class 2018 yang diperolehi dan ini ada lagi. Walaubagaimanapun, gambar kali ini bukan daripada jurugambar risikan, tetapi daripada pengerusi lembaga pengurusan Daimer AG dan ketua Mercedes-Benz Cars sendiri iaitu Dieter Zetsche.

Beliau turut memuat naik satu artikel di bersama gambar ini di LinkedIn, yang menyatakan berkenaan pengalaman beliau semasa memandu uji model baru ini. Apabila diperhatikan dalam salah satu gambar tersebut, anda boleh melihat CLS baru dan juga GLE yang dipertingkat.

Tidak banyak informasi tambahan yang boleh didapati daripada gambar ini, dan ia sama sahaja seperti gambar spyshot yang pernah dimuat naik sebelum ini, melihatkan penggunaan lampu lebih nipis dengan pencahayaan unik baru Mercedes-Benz, rim banyak cabang, pengubahan tapak cermin sisi dan bonet yang lebih panjang.

Walaupun tidak mendedahkan banyak berkenaan kereta ini, Zetsche memberitahu berkenaan pembangunannya, di mana ia diuji dalam terowong angin bersuhu, yang boleh meniru pelbagai keadaan cuaca, sama ada yang paling sejuk ataupun paling panas.

Terowong itu juga boleh meniru keadaan ribut dengan angin sehingga mencecah 265 km/j, hujan seperti di negara tropika dan ribut salji. Semua keadaan ini diuji untuk Mercedes-Benz A-Class 2018. Zetsche juga menyatakan sesi pandu uji dalaman ini penting supaya mereka sendiri boleh merasai sendiri pengalaman dengan kereta ini. Setakat ini, Zetsche berpuas hati dengan kerja yang telah dilakukan oleh pasukan pembangunan A-Class 2018 ini, dan memberitahu bahawa beliau tidak sabar untuk memperkenalkannya kepada orang awam.

GALERI: Spyshot Mercedes-Benz A-Class 2018