Bermula bulan lalu, cabang prestasi kenderaan BMW iaitu M mengeluarkan siri video pendek di laman Youtube mereka. Kita sering tahu, kenderaan yang membawa nama M adalah jentera serius, namun konsep video ini adalah sebaliknya. Malah, ia mungkin boleh membuat anda tersenyum dan rasa berkait dengan situasi yang ditunjukkan.

Sebagai contoh, dalam siri yang paling baru, seorang ayah datang mengambil anaknya menggunakan BMW M3 Competition Package, yang mempunyai kuasa mencecah 450 PS, tetapi bila anaknya mahu membuka pintu, kereta digerakkan sedikit ke hadapan, dan kemudiannya ke belakang.

Selain itu, siri video pendek ini juga mempunyai satu persamaan, iaitu anda tidak kisah, walaupun kereta anda keterlaluan. Contohnya, kereta anda terlalu rendah, tetapi anda masih tidak kisah. Seterusnya, kereta anda adalah sensitif, dan menyukarkan orang lain, tetapi anda masih menggemarinya. Semua video pendek BMW M ini sekaligus meningatkan kita kembali bahawa memandu sepatutnya dijadikan sesuatu yang menyeronokkan.