Sebagai memperingati rekaan lencana pada tahun 1960-an, Ford telah mengeluarkan Pony Package untuk Mustang 2018. Dalam pakej tambahan ini, pembeli akan menerima beberapa perubahan visual pada kenderaan, dan sebelum ini pakej hampir sama pernah diperkenalkan kepada Mustang 50 Years Limited Edition.

Gaya inspirasi model retro ini melihatkan penggunaan lencana yang berbentuk kuda di dalam sangkar pada bahagian gril dan penambahan lain seperti rim aluminium berkilat 19 inci, garis badan tepi yang lebih terang, kemasan keliling tingkap untuk model fastback, pelekat jalur di bahagian tepi dan lencana kuda di penutup but belakang.

Di bahagian dalam pula, melalui pakej ini, pembeli akan menerima karpet khas dengan logo kuda Mustang. Pony Package untuk Mustang ini hanya akan ditawarkan apabila model 2018 mula dijual Oktober ini di Amerika Syarikat, untuk model yang menggunakan enjin EcoBoost.

Model Mustang 2018 akan menampilkan beberapa perubahan di bahagian luar dan dalam, bersama naik taraf mekanikal seperti pada casis dan tetapan suspensi. Pembeli juga kini boleh memilih sistem penyerap hentak MagnaRide.

Bagi memadankannya dengan enjin yang dipertingkat, Mustang 2018 juga akan menerima kotak gear automatik 19 kelajuan baru. Ford walaubagaimanapun masih belum mendedahkan berapa banyak kuasa untuk enjin 2.3 liter EcoBoost dan 5.0 liter V8 pada model baru ini.