Klik untuk besarkan

Bermula 15 Julai lalu, sistem laluan kontra di Persiaran Pulau Angsa, Shah Alam akan dilaksanakan sehingga 31 Disember 2018. Ini adalah bagi memberikan laluan kepada pembinaan Lebuhraya Bertingkat Damansara-Shah Alam (DASH).

Menurut Pengurus Besar, Divisyen Komunikasi Korporat Projek Lintasan Kota Holdings Sdn Bhd (Prolintas), Mohd Ramali Abu Bakar, perubahan laluan itu adalah sebahagian daripada langkah-langkah pengurusan trafik bagi memberi laluan kepada pembinaan lebuhraya DASH di kawasan berkenaan.

Sehubungan itu, orang ramai diminta mematuhi arahan kawalan trafik bagi memastikan perjalanan yang lancar dan selesa. Orang ramai yang ingin mendapatkan keterangan lanjut boleh menghubungi Prolintas di talian hotline 1 300 88 5522 atau Facebook PROLINTAS Highways’ atau Twitter @myDASHofficial

Projek DASH melibatkan lebuh raya tiga lorong sepanjang 20.1 kilometer bermula dari persimpangan Puncak Perdana hingga persimpangan Penchala dan menghubungkan Alam Suria, Denai Alam, Kampung Melayu Subang, Jalan Sungai Buloh, Institut Penyelidikan Getah, Kota Damansara, Damansara Perdana dan Mutiara Damansara.