Pelumba motosikal negara, Azlan Shah Kamaruzaman, yang menunggang untuk Kawasaki Green Team bersama dengan rakan sepasukan Kazuma Watanabe dan Leon Haslam, berjaya menduduki tempat kedua ketika perlumbaan Coca-Cola Suzuka 8 hours Endurance Race (Suzuka 8 Hours).

Mereka berada di belakang pasukan Yamaha Factory Racing yang diwakili oleh Alex Lowes, Michael van der Mark dan Katsuyuki Nakasuga, yang menunggang jentera lumba Yamaha TZF-R1 dan muncul juara buat kali ketiga berturut-turut. Mengisi tempat ketiga ialah pasukan F.C.C. TSR Honda.

Selepas mengharungi saingan sengit daripada penunggang F.C.C. TSR Honda yang dikendali oleh Dominique Aegerter, Randy de Puniet dan Josh Hook dengan jentera Honda CBR1000RR SP2, pasukan Kawasaki yang mempertaruhkan penunggan mereka dengan jentera Kawasaki ZX-10RR berjaya juga merampas kedudukan kedua.

Sementara itu, sebuah lagi pasukan yang diterajui oleh warga Malaysia, Zulhelmi Ahmad, Satu Hati Honda Team Asia dan diwakili pelumba tempatan Zaqhwan Zaidi, Dimas Ekky Pratama dari Indonesia dan Ratthapong Wilairot dari Thailand menamatkan perlumbaan ditempat ke-lapan. Pasukan ini turut disertai oleh Muhammad Zarul Sirat sebagai ketua mekanik dan Mohamad Redzuan Kamis selaku jurutera data.

Pasukan teratas menamatkan perlumbaan endurans yang melibatkan 216 pusingan dalam masa 8.00’32.959, manakala pasukan Kawasaki berada 2’09.052 di belakang. Kelajuan purata perlumbaan ialah 156.99 km/j.