Sebelum ini, Luma Design telah memperlihatkan penawaran ubah suai mereka dengan badan yang lebih lebar bagi Range Rover Velar. Kini ada satu lagi pendekatan baru bagi reka luaran model sama ditunjukkan; Urban Automotive pula memberikan sentuhan versi mereka sendiri.

Perubahan yang dilakukan antaranya ialah mengantikan bampar depan dan belakang dengan penggunaan gentian karbon. Bampar belakang juga hadir dengan bahagian splitter yang terdedah dengan penyudah dalam warna lutsinar. Bahagian masukan udara di depan juga ditampilkan, manakala masukan di bahagian sisi pula datang dengan lampu nyalaan siang.

Diffuser di belakang turut menempatkan hujung ekzos aluminium serta penutup bahagian injap ekzos dengan penyudah hitam satin. Semua ini tambahan daripada kit yang disediakan oleh Urban Automotive. Bahagian bumbung Velar ini juga diberikan dua kemasan penyudah; dalam warna hitam satin dan hitam berkilat.

Ia dilengkapi pula dengan rim 23-inci aloi. Menurut Urban Automotive, versi Range Rover Velar yang diperkemas ini akan ditawarkan bermula November nanti, dengan serahan kepada pelanggan dijangka dilakukan pada bulan berikutnya.

Buat masa sekarang, Urban Automotive akan mengenakan perubahan visual bagi varian petrol; dilaporkan syarikat itu telah membeli 14 unit Velar untuk tujuan berkenaan. Tiada harga dinyatakan, dan versi petrol yang dimaksudkan itu akan menggunakan enjin 2.0 liter Ingenium empat-silinder dengan kuasa 250 PS, atau enjin 3.0 liter Supercharged V6 dengan kuasa 380 PS.