Go Auto baru melancarkan Haval H2 versi pemasangan tempatan CKD) bagi pasaran Malaysia, dan ia dijual pada harga RM98,950 untuk varian Comfort dan RM101,950 untuk Premium (atas jalan termasuk insurans). Model ini sudah pun berada di 14 pusat pameran Haval seluruh Malaysia, dan Go Auto turut mempunyai perancangan untuk mengeksport H2 CKD ini ke negara seperti Batam, Indonesia dan Kemboja.

Bagi model CKD ini, spesifikasinya masih lagi sama seperti H2 yang dilancarkan untuk pasaran pada bulan Mei 2016, tetapi varian Standard telah dikeluarkan daripada pilihan, meninggalkan hanya varian Comfort dan Premium. H2 CKD datang dengan rekaan rim baru dan tambahan pilihan warna luar ‘Haval Blue.’

Haval H2 dikuasakan oleh enjin 1.5 liter turbo, dan ia mampu menghasilkan kuasa sebanyak 147 hp dan 210 Nm tork dari 2,200 rpm hingga 4,500 rpm. Enjin empat silinder ini dipadankan bersama transmisi automatik enam kelajuan.

Antara kelengkapan yang ada pada H2 CKD adalah termasuk lampu utama dan pengelap cermin automatik, lampu siang LED, lampu kabus hadapan, sistem pemasukan tanpa kunci dan butang pemula enjin, panel meter pelbagai fungsi, butang kawalan di stereng, pendingin hawa automatik dua zon dan tempat duduk pemandu yang boleh dilaras secara elektrik.

Pada bahagian keselamatan, kenderaan ini datang standard dengan enam beg udara, pengesan undur dan kamera belakang, sistem pemerhati tekanan angin tayar, ESP dan penyandar kepala hadapan aktif. Kedua-dua varian menggunakan kemasan dan tempat duduk yang dibalut kulit, tetapi varian Premium mempunyai dua tona warna, manakala varian Comfort serba hitam.

Pada masa ini, pengedar kenderaan Haval sedang menawarkan skim ‘Jaminan Beli Balik’, iaitu jika kenderaan dijual kembali dalam masa lima tahun kepada pengedarnya, pemilik akan menerima nilai jualan balik 50%. Sudah tentu, skim ini mempunyai syarat dan terma yang tertentu.


GALERI: Haval H2 Comfort